Михаил Миков изгуби баща си

Трагедия споходи семейството на председателя на БСП Михаил Миков.

Председателят на партията столетница е изгубил баща си. Това стана ясно вчера от съболезнованията, които премиерът Бойко Борисов му поднесе от парламентарната трибуна.

Този факт даде отговор и на множеството журналисти, които се чудеха защо декларацията на БСП за приоритетите на партията за тази година бе представена от заместника на Михаил Миков – Янаки Стоилов.

[caption id="attachment_434282" align="alignright" width="300"]Михаил Миков изгуби баща си Михаил Миков изгуби баща си[/caption]

Междувременно, след като Сметната палата оповести декларациите на политическите фигури стана ясно, че председателят на БСП Михаил Миков е закупил акции в няколко дружества - Българска роза - Севтополис АД, ЗАИ АД, Медика АД, Централна кооперативна банка, Енемона АД, ТРАНССТРОЙ-Бургас АД, Химимпорт АД и Парк АДСИЦ.

Председателят на предишния парламент е декларирал, че има 31 хиляди евро и 10 хиляди лева в банкови сметки. Двете му деца Лора и Венелин пък имат по 10 700 лева на депозити като се уточнява, че сумите са от дарения, пише pik.bg.

Междувременно стана ясно, че единствената жена премиер на страната ни – Ренета Инджова смята да се оттегли от светския живот и да заживее в манастир. Припомняме, че неотдавна тя изгуби единствената си дъщеря и е съсипана. Близки разкриват, че след сполетялата я семейна трагедия, Ренета Инджова се е посветила изцяло на Бога.

Тя обмисля съвсем сериозно възможността да заживее в някой от девическите манастири у нас, но без да става монахиня или послушник. Още повече, че част от родните манастири и метоси имат хотелска част, в която човек може да отседне и да се усамоти в планината, разбира се срещу съответното заплащане. Припомняме, че 36-годишната дъщеря на Ренета Инджова – Ралица издъхна миналата година на 36 години.

Тя работеше в Щатите, където живееше заедно с двете й деца и съпруга й. Ралица винаги е казвала за майка си, че е перфектната баба и докато била с нея в Щатите е сменяла памперсите на внучетата си с удоволствие.

Напоследък бившият премиер все по-често може да бъде забелязана в храма „Св. Александър Невски” заедно с бившата си половинка Боян Славенков, който бе икономически съветник на президента Желю Желев. Бившите съпрузи палят свещи за упокой на душата на дъщеря им и често правя дарения на храма, както и на други църкви из страната, пише „Всеки ден”.