Михаил Миков назначава бивши служители в БСП

Специалисти твърдят, че Михаил Миков поема много грешен курс на управление на БСП и по този начин ще си зарови главата в пепелта.

Председателят на БСП прояви милосърдие към бившите служители от 42-то Народно събрание и започна да ги назначава в партийната централа. Цитирайки информация на Bpost, „Монитор” отбелязва, че Михаил Миков е приютил на „Позитано” 20 Панка Мангова, която до неотдавна бе чиновничка в парламентарния пресцентър.

[caption id="attachment_426915" align="alignright" width="300"]Михаил Миков назначава бивши служители в БСП Михаил Миков назначава бивши служители в БСП[/caption]

Разбира се назначенията не се изчерпват само с Мангова. Втората парашутистка н медийния отдел на Народното събрание е Стоя-Александрина Витанова. Припомняме, че за нея преди няколко дни разказа наследникът на поста на Михаил Миков като председател на Народното събрание – Цецка Цачева. След като председателят на БСП скочи да брани освободените от Цецка Цачева чиновници на хранилки в парламента, тя разкри, че в последните дни на предишното Народно събрание са били назначени ударно 21 служители. Оказа се обаче, че Стоя-Александрина Витанова, е от близкото обкръжение на Михаил Миков и дори поддържа страницата му в социалната мрежа Фейсбук. Действията на председателя на БСП започнаха да активизират вътрешната опозиция в партията. Причината за активизацията е, че изтича срокът от един месец, който Михаил Миков поиска, за да обяви промените, които смята да бъдат извършени в Изпълнителното бюро на партията.

Преди близо месец по време на пленум, цялото партийно ръководство декларира готовността си да подаде оставка. Не се изключва възможността дългоочакваните промени в редиците на партията-столетница да са факт около 10-и ноември, за когато е предвидено ново заседание на Националния съвет. На този етап обаче социалист №1 Михаил Миков е категоричен, че няма да се поддаде на натиск на хората от ръководството, които са вечно недоволни, визирайки Георги Кадиев, Кирил Добрев и Страхил Ангелов, пише pik.bg.