Бизнесменът нарече вложителите в КТБ „лакоми”

Красимир Стойчев нанесе сериозна обида на вложителите в КТБ.

Бизнесменът бе категоричен, че фалитът на КТБ трябва да постави пред обществото серия от въпроси, свързани със справедливостта на гарантирането на гражданските влогове в една или друга банкова институция. Той недоумява как „симпатичният милионер” Вежди Рашидов се оплаква, че съществува вероятност да изгуби депозита си в КТБ, който се равнява на два и половина милиона лева. Красимир Стойчев подчерта, че Вежди Рашидов е човек на изкуството, а светът е пълен с такива хора, които са взели грешни инвестиционни решения.

[caption id="attachment_422260" align="alignright" width="300"]Бизнесменът нарече вложителите в КТБ „лакоми” Бизнесменът нарече вложителите в КТБ „лакоми”[/caption]

Бизнесменът е категоричен, че Вежди Рашидов като милионер би трябвало да си наеме инвестиционен съветник, който да го просветли, че човек не слага всичките си яйца в една кошница, тоест не всичките средства трябва да бъдат депозирани в една банка. Красимир Стойчев обаче смята, че и бившият министър на културата се е полакомил от по-високата лихва по депозитите, която предлага КТБ. Според бизнесмена, инвестиционният съветник би казал на Вежди Рашидов, че по-високата лихва на практика означава по-висок риск и по-голяма вероятност за фалит на КТБ, която плаша два пъти по-високи лихви по депозитите от средните за страната. Стойчев недоумява защо обществото трябва да плаща за неразумните инвестиционни решения на Вежди Рашидов и ”подобни нему”.

Красимир Стойчев обиди вложителите в КТБ, наричайки ги „лакоми” и подчерта дебело, че трябва да бъдат готови да понесат загубите. Освен това бизнесменът допълва, че покрай случващото се в КТБ неграмотните милионери ще се научат, че няма безплатен обяд. Той посочи, че ако по някаква причина бъде решено, че всички пари по депозитите в КТБ трябва да бъдат изплатени, то вложителите трябва да са наясно, че това решение няма да се отнася за натрупаните лихви. Ако бъде взето подобно решение, следва, че на всички вложители в КТБ трябва да бъдат изплатени главниците, а лихвите да им стоят по сметки и да бъдат изплатени само при положение, че масата на несъстоятелността позволява това, пише pik.bg.