Рашидов е един от най-засегнатите вложители в КТБ

Един от най-ощетените вложители в КТБ Вежди Рашидов, е един от малкото осмеляващи се да коментират публично, случващото се в банката.

Вежди Рашидов е категоричен, че управителят на БНБ – Иван Искров трябва да бъде сменен, тъй като и от последното му изявление става кристално ясно, че продължава да издевателства с търпението на хората. Според бившия министър на културата от кабинета на ГЕРБ, Искров не си дава сметка, че пълната отговорност за състоянието на КТБ ще бъде понесена именно от него, тъй като умишлено води банката към фалит.

[caption id="attachment_420710" align="alignright" width="300"]Рашидов е един от най-засегнатите вложители в КТБ Рашидов е един от най-засегнатите вложители в КТБ[/caption]

Вежди Рашидов подчерта, че трябва да се каже ясно и точно че хората, вложили парите си в КТБ не са престъпници, както и това, че парите не се крадат от вложителите, а че те са жертва на случващото се.

Бившият министър на културата припомни, че БНБ се опитва неколкократно и по изключително некоректен начин да внуши на обществото, че вложителите в КТБ са престъпници. Освен това Искров си играе с емоциите на хората твърде дълго време и в определен момент те ще „избухнат”. Вежди Рашидов заяви, че в страната ни хора биват убивани за пет хиляди лева и припомни, че КТБ засяга интересите на определени хора, притежаващи милиарди, което означава, че бомбата може да избухне всеки момент.

В интервю за Информационна агенция „ПИК”, Вежди Рашидов посочи, че вижда вината на Иван Искров в това, че той не е бил на мястото си, когато е трябвало да упражни надзор върху КТБ. Според Вежди Рашидов БНБ не е успяла да защити интересите на вложителите в КТБ. Вместо да упражняват надзор над КТБ, в БНБ са мълчали като глухонеми, категоричен е той. Рашидов посочва, че изходът от тази ситуация е само един – Иван Искров да си отиде час по-скоро и на негово място да дойде „печен човек”, който да вземе категорично решение по казуса КТБ. Този, който ще заеме мястото на Искров обаче трябва да бъде отличен експерт, пише pik.bg.