БСП се тресе от вътрешнопартийни интриги

Мракобесната война в БСП се разраства с всяка изминала минута.

С наближаването на изборите, обстановката на „Позитано” 20 става все по-напрегната. До предсрочните парламентарни избори остава по-малко от месец, а в БСП вече са се разделили на малки, но за сметка на това изключително злобни лагери. Единствената цел на преобладаващата част от уж важните фигури в БСП е да станат народни представители и да се задържат в политическия живот на страната.

[caption id="attachment_421683" align="alignright" width="300"]БСП се тресе от вътрешнопартийни интриги БСП се тресе от вътрешнопартийни интриги[/caption]

Първите белези за разделението в БСП проличаха ясно по време на жребия за избор на номера на бюлетината, с която партията ще участва в изборите. Още тогава стана ясно, че Антон Кутев е в единия край на залата, а Корнелия Нинова и Атанас Мерджанов – в другия. Двамата гледаха Антон Кутев с презрение, а неговият поглед пък беше насочен към подметките на скъпите му обувки. Антон Кутев обаче далеч не е за подценяване, тъй като както стана ясно, той плете собствен пъзел, сипвайки интриги срещу председателя на БСП – Михаил Миков. В червените редици подозират, че действията не са никак случайни, а целта на Антон Кутев е да направи преврат срещу председателя на БСП, след като партията се провали на предстоящите избори.

Антон Кутев се надява, че именно това ще е неговия звезден миг, който ще му даде шанса да наследи престола на Михаил Миков. Председателят на БСП обаче е усетил пъклените му планове и той на свой ред крои да съсипе партийната кариера на Антон Кутев. Михаил Миков дори има известни подозрения, че Антон Кутев има допълнителна мотивация срещу него заради близостта му с експредседателя на партията Сергей Станишев и съпругата му Моника. Очаква се вътрешнопартийната битка да достигне до своя апогей в дните преди вота, а това на практика означава, че положението в БСП ще стане неудържимо и вероятно ще излезе извън контрол, пише pik.bg.