Сергей Станишев е притеснен за бъдещето си в БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев е сринат. Той не може да преглътне унижението, на което бе подложен заради резултатите на изминалите избори за евродепутати.

Сергей Станишев не може да скрие и злобата, която таи към новата звезда в редиците им – Момчил Неков. Източници от партията издават, че председателят на БСП дори не иска да види Момчил Неков, след като заради него изгуби първото място в класацията в листата за депутати, които ще представят България в Брюксел. От „Позитано” 20 издават, че Сергей Станишев не може да се примири, че Момчил Неков не се отказва от евродепутатското си място. На всичкото отгоре, лидерът на червените редици е принуден да се примири и с нарастващите симпатии, които Неков трупа в актива си, не само от структурите на партията, а и сред обществото.

[caption id="attachment_411941" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев е притеснен за бъдещето си в БСП Сергей Станишев е притеснен за бъдещето си в БСП[/caption]

По всичко личи, че лидерът на БСП се чувства застрашен и вероятно вече изпитва сериозни притеснения за бъдещето си в партията. Това е неизбежно, предвид, че популярността му спада като спукан балон, а обществото вижда в Момчил Наков фениксът, който ще възкреси сринатата в пепелта БСП и ще успее отново да я вкара в кондиция. От червените редици издават, че чашата с търпение на Сергей Станишев преляла тотално след вчерашното участие на новата звезда в партията Момчил Наков в предаването на Люба Кулезич. Капката, която „взривила” Станишев било твърдението на Наков, че лидерът на БСП е млад по възраст, но в същото време е стар като присъствие в политическия живот на страната.

Сергей Станишев се почувствал много засегнат от тези думи, тъй като те за него са не само подигравка, а и намек, че е крайно време да освободи БСП от натежалото си „присъствие”. Именно поради тази причина председателят на партията-столетница не желае дори да чуе името на Момчил Наков, камо ли да се срещне с него и да проведе разговор. В същото време обаче 27-годишната звезда на партията изобщо не обръща внимание на игричките на обиден, които разиграва Станишев, а всичките му сили са впрегнати по пътя към евродепутатското място в Брюксел, пише pik.bg.