Родителят на Сергей Станишев е забъркан в съмнителни сделки

Скандални разкрития за лидера на червените редици Сергей Станишев излязоха наяве.

Истината лъсна по време на разследването на Антон Тодоров, който описва начина, по който Сергей Станишев е израснал в структурите на БСП, както и за тайните контакти на баща му – Димитър Станишев. Най-голямото предимство на Сергей Станишев е достъпът на баща му до най-големите тайни в отношенията между Съветите и най-близкия им сателит, в която роля бе България. Тази информация бе използвана по време на атаката за най-висшия пост в червените редици, след като през 2001 година Георги Първанов бе избран за държавен глава на Република България.

[caption id="attachment_409251" align="alignright" width="292"]Документът, уличаващ бащата на Сергей Станишев в скандални връзки с терористи Документът, уличаващ бащата на Сергей Станишев [/caption]

На практика до 1995 година Сергей Станишев е един от многото в БСП и само шест години по-късно той застава начело на партията. Според една от версиите, които се разпространяват под сурдинка от информирани членове на червените редици в края на 90-те години БСП се е намирала в тежка опозиция срещу правителството на тогавашния премиер Жан Виденов. В онова време делегация на червената партия, водена от Георги Първанов заминава на посещение при немския канцлер Герхард Шрьодер. Заедно с Първанов, са червеният социолог Юрий Асланов, Васил Кънчев и разбира се Сергей Станишев, както и още няколко партийни функционери.

Немския канцлер директно попитал Сергей Станишев дали има някаква връзка с Димитър Станишев и научавайки, че му е син започнал да разказва с умиление за близкото минало, когато като млад функционер участвал в младежки форум, проведен в Прага. Герхард Шрьодер обаче бил арестуван от органите на реда, след като се забъркал в някаква демонстрация. От полицейския арест го измъква именно Димитър Станишев, който се застъпил за него. По онова време бащата на Сергей Станишев е представител на ЗК на БКП в редакционната колегия на списание „Пробелми на мира и социализма” в Прага.

В началото на този век (през 2002 г.) немският канцлер мобилизира цялото си политическо влияние и успява да вкара БСП, която е наследник на терористичната и престъпна БКП в Социнетрна. По този начин Шрьодер издава индулгенция на червената партия за всички извършени престъпления срещу България и българите. Привидно благият Димитър Станишев пък се занимава с доста съмнителни неща – поддържал е някои от най-безмилостните терористични групировки по онова време. Откритият документ, описва срещата на Димитър Станишев с Абу Айяд, пише pik.bg.