Получи две години условно с петгодишен изпитателен срок

Служителка на фирма за бързи кредити успя да ги завлече с 50 000 лева.

Измамницата с инициали С. А. е от Нова Загора. Според първоначалната информация, за целта на измамата, тя е използвала фалшиви договори за наем. Измамницата е заловена и изправена пред Районния съд в Нова Загора. Срещу нея са повдигнати обвинения за измама и за присвояване на финансови средства в големи размери, пише вестник „Труд”, позовавайки се на информация на магистрати.

[caption id="attachment_378626" align="alignleft" width="300"]Служителката е завлякла фирмата с над 50 хиляди лева Служителката е завлякла фирмата с над 50 хиляди лева[/caption]

Магистратите поясняват, че жената е извършвала престъпленията в продължение на една година в периода 2009-2010 година по особено нагъл и хладнокръвен начин. С. А., която била представител на фирмата за бързи кредити е използвала поне 76 лъжливи договора за заем, които са изглеждали редовни и подписани от различни кандидати за бърз заем, обясняват запознати с досъдебното производство по случая за измама. Агентката е успяла да присвои неправомерно всички отпуснати суми, които били между 300 и 1 200 лева. Преобладаващата част от лъжедоговорите са за суми между 600 и 800 лева. Ужилената фирма твърди, че общата сума на неправомерно присвоените финансови средства възлиза на 50 850 лева.

В три от случаите, служителката на фирмата за бързи кредити е излъгала по особено безсрамен начин действителни кандидати за заем. Тя е заявявала пред тях, че не са получили одобрение от финансовата институция и съответно кредитът не им е бил отпуснат. В същото време тя получавала отпуснатите им суми и ги прибирала в собствения си джоб. По този начин е причинила имотна вреда на въпросната фирма в размер на 1 850 лева. За две от престъпленията на новозагорката, Районният съд в града е постановил условна присъда в срок от две години, с петгодишен изпитателен срок.

Адвокати посочват, че наказанието е под най-ниския законово определен размер, тъй като има смекчаващи вината обстоятелства – измамницата е с чисто съдебно минало и е с висше образование. Освен това тя е оказала съдействие на разследващите органи и се е разкаяла за извършеното престъпление, обещавайки, че никога повече няма да прекрачи закона, пише Блиц.