По стара традиция националистите предизвикаха безредици в парламента

Съвсем неочаквано тази сутрин председателят на „Атака” Волен Сидеров и още 22-ма депутати от партията се отказаха от имунитета.

По стара традиция националистите предизвикаха безредици в залата. С нотка на ирония, Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че заради неговия имунитет, който се иска от всички, нещата в страната ни не вървят. Националистът сподели, че дочува, че Европейският съюз се разпада и съществува огромен риск да ни изключат от него заради това, че си поддържа имунитета. В заключение лидерът на „Атака” посочи, че се надява с отказа му от имунитета всички конфликти в страната ни да бъдат предотвратени и България да бъде в цветущо положение.

[caption id="attachment_263711" align="alignleft" width="300"]По стара традиция националистите предизвикаха безредици в парламента По стара традиция националистите предизвикаха безредици в парламента[/caption]

Припомняме, че днес изтече срокът, в който председателят на партия „Атака” трябваше да вземе решение дали да се откаже сам от депутатския си имунитет. Ако той не го беше направил, с казуса трябваше да се заемат депутатите и да преценят дали да оставят прокуратурата да му повдигне обвинение за хулиганската проява на летище Варна. Освен Сидеров, още 22-ма депутати от партията се отказаха от имунитета си. Актът обаче не изненада никого, тъй като груповото отказване от имунитета бе очаквано, а и освен това бе популяризирано в медиите още преди една седмица, пише Блиц.