Националистът не събра смелост да се откаже от имунитета си

Днес изтича крайният срок, в който председателят на „Атака” Волен Сидеров трябваше да вземе решение дали сам да не се откаже от депутатския си имунитет.

До този момент той не е внесъл такава молба в деловодството на Народното събрание, съобщи Нова тв. След като той не събра смелост сам да се откаже от имунитета си, народните избраници ще трябва да се заемат с този казус и да вземат окончателно решение дали да оставят прокуратурата да му повдигне обвинение.

[caption id="attachment_263680" align="alignleft" width="300"]Националистът не събра смелост да се откаже от имунитета си Националистът не събра смелост да се откаже от имунитета си[/caption]

Припомняме, че след поредния шумен скандал, сътворен от Сидеров, обвинител номер едно на България Сотир Цацаров му поиска имунитета.

По случая бяха дадени и показания от свидетели, пред които се е стигнало до размяна на юмручни удари на варненското летище. Съгласно данните, с които разполага прокуратурата освен, младият мъж, който е влязъл в схватка с председателя на националистическата партия, е пострадал и полицейски служител. Той е бил ударен по лицето. Именно заради тези хулигански прояви, прокуратурата има основание да поиска снемане на защитата му и Сидеров да бъде изправен пред съда за хулиганство, пише pik.bg.

Припомняме, че вчера екип на партийната телевизия на „Атака” – „Алфа” нахлу във Франкофонския център и поиска да интервюира френската дипломатка Стефани Дюмортие, която бе забъркана във въздушния скандал на Сидеров. След като тя категорично отказа да даде интервю, се развихрил чутовен скандал. Наложило се да бъде повикан полицейски екип.