Главатарят на Зелените Тома Белев попилян от Филип Цанов! (Вижте какво разкри)

Гласувайте за статията

Председателят на екоорганизацията „Природа за хората и регионите“ Филип Цанов направи поредица от скандални разкрития по адрес на Тома Белев и Зелените.

След като отново събудиха недоволството на народа, Зелените попаднаха на мушката на един дългогодишен еколог, който разкри част от скандалните им схеми. Филип Цанов е категоричен, че в подобни ситуации, като тази с оценката и плана за управление на Парк Пирин, става дума за пари.

„Още тогава пускат поръчка за консултант, който да помага за поръчка на парка, за 1,7 млн. лв, явява се само една фирма. Този консорциум го печелят срещу 1,6 млн. лв., печели го Людмила Димитрова. Именно тя е разработвала стария план за „Пирин” заедно с Тома Белев, който е участвал като физическо лице”, категоричен е той.

Председателят на екоорганизацията е поредният, който защитава тезата, че не е нужно планът да се подлага на екологична оценка.

„Същият този консорциум обявява поръчка за нов план за „Пирин”. Събира се комисия, но още на етап на отваряне на документите, всички фирми са отстранени, а поръчката е дадена на „Обединение Пирин“ с инженер Тома Белев. Сред поредица от обжалвания на другите фирми, съдът отхвърля решението на комисията и определят за победител фирмата „Про Лес инжинеринг”, които наемат експерти, които всички са професори и доценти„, допълва още Цанов.

Новия план за управление на парка е направен изцяло от уважавани и компетентни хора. А в частта на стария план, направен от главатаря на Зелените Тома Белев, е изрично записана забрана за изграждането на ски писти и лифтове. Именно по тази причина не са се правели предложения за втори лифт. А затова й се е стигнало до нуждата планът да бъде актуализиран.

„Това ще даде възможност за развитие на целия регион. Това е един Сталин град за Зелените, защото ако се започне, от там ще тръгне и по другите места“, допълва Цанов пред ПИК.

Цанов показа доклад на бившия френски шеф на икономиката,

в който се казва следното: „Много е опасно развитите на зимния бизнес в България. Голяма част от английските туристи избират България. За радост в България има неправителствени организации, които се противопоставят на това“. Сами се досещайте после чии интереси обслужват Зелените

Цанов коментира и решението на президента Румен Радев, което за пореден път вкара планът „Пирин” в спирала от забавяне и реално легитимира екологичната мафия.

Филип Цанов не пропуска и решението на президента Румен Радев, с което фактически се легитимира зелената мафия и отново се поставя планът за Пирин в процес на изчакване. Според него, вината не е в държавния глава, а в съветниците му. Те са пропуснали да му споменат, че няма никакво избързване в плановете, бавени с години.

Цанов разкритикува президента Радев и за това, че се е усъмнил в юрист като премиерът Герджиков. Той застана с името си и съобщи, че има външен натиск за спиране на проекта. „На мен ми прави впечатление, че политически сили, ГЕРБ, Обединени патриоти и друг, подкрепят изцяло развитието на планинския туризъм”, заяви още той.

Председателят на екоорганизацията „Природа за хората и регионите“ алармира, че след поредното спиране на проекта ни очакват наказателни лихви от Брюксел на стойност 50 хиляди евро на ден. „Този цирк се гледа много години, излизат едни активисти на Зелените да протестират, а вчера дори и кандидати за парламента”, допълва Цанов.

Той разкри и една от последните далавери на „Зеления октопод”. Псевдоеколозите са получили 9 млн. евро от Швейцария уж за развитие на селските райони. Всички хора, които участват в обсъжданията, са вътрешни и платени. Именно те отчитат програмата за успешна, а всъщност са подпомогнати само две семейства, което не спира да се изтъква от Зелените.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Главатарят на Зелените Тома Белев попилян от Филип Цанов! (Вижте какво разкри)”

  1. Дренски

    мар. 17. 2017

    Разбира се, че става въпрос за пари. Белев и некадърния му екип бяха отстранени от изготвянето на плана за управление на Пирин и сега си отмъщават като дори са подвели президента Радев с поредните спекулации. Да не говорим, че са абсолютни национални предатели и лапат кинти от Швейцария, за да провалят бъдещето на зимните ски курорти у нас.

  2. Мартин Иванов

    мар. 17. 2017

    Време е прокуратурата и Цацаров да вкарат главата на „Зеления октопод“ и ортак на Иво Прокопиев – Тома Белев в затвора, заради престъпленията, които е правил срещу България!

Добавете коментар