Гръмките призиви на Зелените за мащабни протести си останаха глас в пустия.
В началото на тази седмица Зелените скалъпиха набързо поредното си представление. Този път то обаче прерасна в истинско фиаско. Официалният повод за протеста бяха приетите промени в Закона за концесиите. Те наистина са скандални и вече се уредиха с първото президентско вето. Но дали именно псевдоеколозите са тези, които трябва уж да скачат на идеи в защита на природата, след като самите те мислят повече за собствения си интерес, отколкото за нея?
Така Зелените създадоха събитие във фейсбук за протеста и поканиха над 10 хиляди човека. От тях няколкостотин заявиха, че уж ще присъстват. Но истината за доверието, което обществото има на еко организациите, стана ясна на жълтите павета. Оказа се, че единствените присъстващи на демонстрацията са няколко еколози от зелената партия и WWF, както и Йоло Делев.
Нищожната групичка на Зелените все пак се постара да вдигне колкото се може повече шум. тя се събра пред Президентството и успя да събере повече студ, отколкото последователи. Отговорът от институцията така и не получи. Случайно или не, еколозите си бяха избрали да протестират в ден, в който президентът Радев бе в Брюксел.
След това групичката се отправи към Министерството на околната среда и водите. Начело й бе еколог, маскиран като чучело. Не се мина и бе емблематичните представители на Зелените Андрей Ковачев, известен, като лобист в полза на швейцарският проект за тунела през Кресненското дефиле, Борислав Сандов от партия „Зелените“ и Андрей Ралев от Коалиция „За да остане природа в България“.
Пределно ясно стана, че шумно афишираният протест бе пълен провал. А това е индикация, че хората са се нагледали на куп шашми и спекулации от псевдоеколозите. Затова вече им нямат доверие, че именно те ще са тези, които ще спасят родната природа, пише blitz.bg.
[caption id="attachment_507304" align="aligncenter" width="300"]Зелените с най-малобройния си протест досега Зелените с най-малобройния си протест досега[/caption]
Все пак, не може да се отрече, че институциите отдадоха голяма чест на представлението. Имаше пожарна, линейка, засилено полицейско присъствие  и многобройна група журналисти. Напоследък освен медии, кампаниите на Зелените не успяват да привлекат никой друг. Сега се очаква "протестът" да бъде шумно да бъде отразено в някои медии с чужди собственици.