Грандиозен скандал разтърси Народното събрание

Грандиозен скандал разтърси Народното събрание
5 (100%) 1 vote

Работата на Народното събрание стартира със скандал

Народното събрание бе разтърсено от грандиозен скандал.

Народните представители се хванаха за гушите, а в основата на скандала бяха темите за промяната на имената на починалите етнически турци, която бе поискана от ДПС и изборният туризъм.

Скандалът в Народното събрание избухна още в началото на днешното пленарно заседание
С промените в закона за гражданската регистрация, депутатите трябваше да заличат всички неправомерни регистрации за периода от февруари до май 2015 г.

Работата на Народното събрание стартира със скандал

Работата на Народното събрание стартира със скандал

Тези предложения за промяна в закона за гражданска регистрация бяха внесени в Народното събрание от Министерски съвет и червения депутат Мая Манолова
ДПС пък внесоха исканията да бъдат преименувани турците, които са погребани с български имена.

Депутатът Мая Манолова аргументира предложението си с факта, че чрез тези регистрации може да обърнат вота и даде като пример община Пловдив, където новорегистрираните наброяват 6 972 души и допълни, че на предходните местни избори, градоначалникът Иван Тотев бе избран с около 2 000 гласа.
Манолова посочи, че въпреки проверките, извършени от Прокуратурата, институцията не разполага с правомощията да заличи неправомерните регистрации.
Поради тази причина Народното събрание трябва да приеме съответните законодателни промени.

На свой ред депутатът Светослав Иванов нападна БСП, че предизборното преселение на хора се случва заради намаления брой за избор на кметове в малките населени места. Той припомни, че тази бройка бе сведена до 350 на сто.
Това довело и до куриоза в населено място по документи да се водят 100 избиратели, а в действителност там да живее само едно семейство, заради което трябва да бъде изградена избирателна секция.
Цвета Караянчева от ГЕРБ нападна Рамадан Аталай заради твърдението му в петък, че е била избрана с манипулирано гласуване.

Тя обвини ДПС в манипулации на вота, но подкрепи искането им за връщането на рождените имена на етническите турци, които вече не са сред живите, определяйки го като справедливо.
Според Караянчева това трябва да става по искане на техните роднини, тъй като има българомохамедани, които предпочитат да оставят българските имена на починалите си близки, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Грандиозен скандал разтърси Народното събрание”

  1. Marin Georgiev

    юни 17. 2015

    Нещастници!

Добавете коментар