Цветан Василев със запор за 1 милиард лева!

Гласувайте за статията

Цветан Василев получи запор за 1 милиард лева, взимат му всичко

Цветан Василев е лишен от пари имоти на стойност повече от 1 милиард лева, а комисията по конфискация на гражданското имущество присвои състояние за 963 милиона лева. Съдиите блокираха достъпа на избягалия в Сърбия милионер не само до фирмените финанси, но и до личните му авоари.

Забранено му е правото да се разпорежда с дялове на дружества, сметки от банки и, сейфове, товарни и леки коли, различни акционерни компании, в които също има участие, както и до придобити от него картини. В момента Цветан Василев се укрива в Белград, без документи е и с мярка за неотклонение „подписка“. Той не е напускал пределите на сръбската държава от средата на 2014 година, след като го обвиниха, че е присвоил 206 милиона от КТБ.

Стойността на конфискуваното състояние няма аналог до момента. Освен личното състояние на Цветан Василев, което е оценено на близо милиард, комисията е имала възможност да блокира сметки на други „клиенти“, които са оценени на 63.7 милиона лева.

Въпреки рекордно големия запор, който е извършен спрямо имущественото състояние на Цветан Василев, някои от сделките на банкера с активите на компанията не са блокирани. Съдът отказа да блокира всички сделки, което вече е оспорено от страна на държавните власти пред Софийския апелативен съд.

Решението на съда ще влезе в сила незабавно, освен ако не бъде оспорено. Но дори и втората инстанция да потвърди решението на САС, Цветан Василев отново има право да докаже, че е изряден и да се защити, представяйки доказателства за това.

Междувременно комисията по конфискация на имуществото ще трябва да внесе иск за придобиване на състоянието на Василев от държавата, пише „Преса“, цитират от „Блиц“.

Конфискуват имущество на Цветан Василев за 1 милиард лева

Конфискуват имущество на Цветан Василев за 1 милиард лева

Що се отнася до Цветан Василев, той продължава да се укрива в Сърбия, където е от миналата година. Въпреки искането на властите за екстрадирането му, засега сръбските власти не са предприели мерки по тази точка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар