Поредната нагла постъпка от страна на Цветан Василев

Цветан Василев продължава да е нагъл до безобразие. Злополучният банкер, който в момента се намира в Сърбия и няма намерение да се завърне в България, се опитва да спаси  част от имуществото.

След като на 11 май съдът се произнесе с искане за запор на част от имуществото на скандалния финансист, десет дни по-късно беше издадена заповед за това. Тъй като банкерът все още не е осъден за финансови измами, имуществото му може единствено да бъде описано от съдия изпълнител.

В списъка с имоти, на които е наложен запор, попада луксозната сграда, която притежава банкерът в градинката "Кристал" и вилата му на Буджака. Това е един от кварталите на Созопол не случайно известен като "Ориндж Каунти".

Там притежават имоти най-известните българи. Повечето имения в тази част на черноморското градче са обградени с високи огради.

[caption id="attachment_447992" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев е поръчал да изнесат мебелите от запорираните му имоти[/caption]

Точно такава е и хасиендата на банкера, която е скрита зад двуметров рид. Едва ли Цветан Василев някога ще посети отново имението си край морския бряг. Докато живееше в България, той рядко е посещавал хасиендата си в Созопол, разкриха запознати.

В последните няколко дни постоянно се забелязва движение в морския имот на банкера. Негови съседи разкриха, че от там се изнасят вещи - люлки, дивани, барбекюта. Вероятно те ще послужат на банкера в някоя слънчево кътче в Сърбия, най-вероятно край бреговете на Черна гора, пише ПИК.

Подобни дейности се наблюдават и в другия запориран имот на Василев в столицата. Откакто той е зад граница в луксозния апартамент не живее никой. Но преди няколко седмици съседите на банкера са забелязали, че и от там се изнасят вещи.

Няколко вечери по ред камиони изнасят мебели от апартамента, който Цветан Василев е оборудвал с бронирани прозорци.