Напрежението в ТВ7 ескалира заради Цветан Василев

Служителите на ТВ7 негодуват срещу банкера Цветан Василев. Причината за недоволството им е, че от началото на август месеца не са получавали пълните си месечни възнаграждения. Напрежението се покачва и единственият начин то да бъде потушено е Цветан Василев незабавно да изплати задълженията на подчинените си.

Кризата в ТВ7 започна веднага след избухването на скандала в КТБ. Тъй като активите на банката са запорирани на практика е невъзможно възнагражденията на служителите да бъдат изплатени.

[caption id="attachment_423314" align="alignright" width="238"]ТВ7 Служителите на ТВ7 са без заплати от август месец[/caption]

Напрежението ескалира и при поемането на ръководството на телевизията от Десислава Тошева. За съжаление и тя не успя да го потуши и издържа едва 2-3 седмици на директорския пост.

След напускането и влошаващата се обстановка в частната телевизия от там си тръгнаха десетки журналисти и репортери. Някои от тях се пренасочиха към "Диема Спорт", а други все още си търсят работа.Сред търсещите работа са и десетки изявени имена от телевизионния екран, пише ПИК.

Служителите  на ТВ7 са категорични, че ще излязат на бунт, ако заплатите им не бъдат изплатени. В момента директор на телевизията е Емил Кошлуков, но едва ли той ще успее да потуши ескалиращото напрежение.

Журналистът е бил избран лично от Цветан Василев за шеф на телевизията. Злополучният банкер се надява, че с помощта на Емил Кошлуков ще успее да измъкне от калта затъващата телевизия. Освен, че журналистът ще отговаря за всички предавания, той ще продължи да се изявява и като тв водещ.

Според информацията, разпространена в медиите, Емил Кошлуков ще получава космическа заплата. Цветан Василев му е обещал месечно възнаграждение от 30 000 лева - 20 000 лв. журналистът ще получава като шеф на ТВ7 и още 10 000 лева като тв водещ на предаванията, които водеше досега.

Може би този факт изнервя още повече възмутените служители на ТВ7, който вече втори месец са без заплати.