Цветан Василев лъсна в скандално назначение

Цветан Василев, който се намира в Сърбия, управлява телевизията си ТВ7 от там. Злополучният банкер мисли вариант да измъкне от тинята затъващата медия, която е негова собственост. Телевизията вече има нов шеф, който е бил назначен от Цветан Василев преди дни, научи "Уикенд".

Банкерът реши да повери всички предавания в ръцете на Емил Кошлуков. Назначението му е повече от изненадващо. Още по-изненадваща е заплатата, която ще получава той като мениджър в изпаднала в жестока финансова криза телевизията.

[caption id="attachment_422956" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев назначи Емил Кошлуков за шеф на ТВ7[/caption]

Емил Кошлуков ще се разписва месечно срещу рекордната заплата от 20 000 лева. Освен това тази сума, той ще получава още едно възнаграждение, което е хонорар за предаванията, които води. Журналистът, избран от Цветан Василев, ще се разпорежда със всички предавания по ТВ7.

За сега съдбата на Цветан Василев остава неясна. Преди часове стана ясно, че той е поискал сръбско гражданство, което означава, че ако го получи, вероятно той няма да бъде екстрадиран, тъй като Сърбия има право да откаже екстрадацията на свой гражданин, независимо от факта, че той има двойно гражданство.

Миналата седмица властите у нас поискаха официално от сръбските власти Цветан Василев да бъде екстрадиран. След като банкерът се предаде, мярката му беше преразгледана и променена на подписка, което означава, че докато е в Сърбия, той ще трябва да се подписва всеки ден, че не се укрива.

Адвокатът на Цветан Василев заяви, че всички обвинения, които са му повдигнати много лесно могат да бъдат отхвърлени, но не това е целта. Той заяви, че най-важното в момента е намирането на изход от кризата, в която се намира КТБ.

Въпреки, че докато Цветан Василев се укриваше, защитникът му упорито обясняваше, че той не се крие, а просто работи по план за спасяването на КТБ, факт е, че след появата на банкера все още не е ясно как банката ще бъде спасена и какво ще се случи с парите на хилядите вложители в нея.