КЗП удря мобилните оператори

Гласувайте за статията

КЗП погна мобилните оператори у нас

Жесток удар очаква мобилните оператори у нас заради некоректността им към клиентите. Случаите на измамени потребители на мобилните оператори не са рядкост. След поредицата от сигнали, подадени от потърпевши граждани, които се жалват, че са били нарушени потребителските им права, КЗП най-после взе мерки.

мобилните оператори

КЗП погва мобилните оператори

Предстои завеждането на искове срещу теликомите у нас – Виваком, Глобул и М-тел. Причината за това е, че те не са спазили препоръките на комисията и не са променили клаузите в договорите си, въпреки предписанията да го направят. В резултат от това в договорите, които потребителите сключват с мобилните оператори, все още има подвеждащи точки.

Най-често потребителите се жалват от това, че правата им не се зачитат и те са принудени да заплащат услуга, която поради някаква причина не стига до тях и те не използват. Във всички договори, сключени с мобилните оператори, комисията открива една и съща неправомерност.

Телекомите принуждават клиентите си да заплатят прекалено високи неустойки в случай, че прекратят договора си по собствено желание, независимо каква е причината за това. Най-често потребителите желаят да прекратят договора си с мобилните оператори поради некачествена услуга, промяна на адреса по местоживеене и невъзможност от страна на мобилния доставик да предостави услугата на новия адрес на клиента.

Във всички тези случаи клиентът дължи високи неустойки и заплаща таксите, които дължи до края на договора си в пълен размер.

Експертите са категорични, че въпросната клауза в договорите с мобилните оператори, е неправомерна и отдавна е трябвало да бъде премахната. Според тях това води до неравнопоставеност между двете страни по договора още в началото на неговото сключване.

Комисията изпрати препоръки до всички мобилни оператори за промяна на клаузите в договорите им. Тъй като трите телекома не се съобразиха с тях и не спазиха първоначалните срокове, сега комисията завежда искове срещу тях, пише ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар