Цветан Василев изпрати писмо до българските медии

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев изригна.

Той изпрати писмо до българските медии, в което посочва, че специалистите по парични трансфери трябва да бъдат търсени сред кръговете, подготвили и осъществили атаката срещу управляваната от него КТБ и срещу него в частност. Цветан Василев изпрати писмото във връзка със сигнала, който Яне Янев внесе в деловодството на ВКС (Върховната касационна прокуратура) за осъществен паричен трансфер от мажоритарния собственик на КТБ към Николай Бареков. Агенция БГНЕС публикува и пълният текст на писмото, изпратено от Цветан Василев.

[caption id="attachment_417635" align="alignright" width="300"]Цветан Василев изпрати писмо до българските медии Цветан Василев изпрати писмо до българските медии[/caption]

В него мажоритарният собственик на КТБ, че името му е било забъркано за пореден път в конспиративни теории за управлението на задкулисието в България. Цветан Василев посочва, че този път Яне Янев, който е „свръхинформиран” се е превърнал в специалист по парични трансфери от времето на ранния капитализъм. Цветан Василев признава, че е направил грешка като е препоръчал именно Николай Бареков за изпълнителен директор на ТV7 преди време. Банкерът подчертава, че се е наложило „господинът да бъде награждаван”, за да бъде освободен от заемания от него пост. Въпреки това обаче са останали сериозни съмнения относно финансовата му коректност.

Цветан Василев съветва Яне Янев да търси специалистите по парични трансфери в куфарчета в онези кръгове, които са подготвили и осъществили атаката срещу него и КТБ. Цветан Василев се оплаква и от „онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди”, които т.нар морални стожери на обществото са опълчили срещу него. Единствената цел на цялото това начинание е било да им помогнат да откраднат атрактивните активи, които банката е финансирала. Той не изключва възможността част от претендираните липси в компаниите, които са били успешно менажирани в негово отсъствие да са поели в подобна посока.

В заключение Цветан Василев посочва, че на въпроса: „На кого слугува Бареков” най-добре свидетелстват декларациите му от последния месец. Банкерът се обръща и към Яне Янев с думите, че тези хора могат да бъдат разпознати по думите и по вестниците, пише pik.bg.