Николай Бареков с поредното скандално изказване за оставката на Пламен Орешарски

Николай Бареков коментира очакваната очакваното оттегляне от властта на кабинета "Орешарски". Според него има вероятност премиерът ще се оттегли още днес. Това ще се случи единствено ако Бойко Борисов и Ахмед Доган са се договорили предварително за оставката на Орешарски днес. В случай, че двамата политически лидери имат планове все още да крадат, то тогава оставката със сигурност ще се забави, категоричен е Николай Бареков.

Евродепутатът подчерта, че оставката на премиера зависи изцяло от ГЕРБ и ДПС, тъй Пламен Орешарски зависи от кукловодите Доган и Борисов. Лидерът на ББЦ изрази готовност отново да протегне ръка към ГЕРБ и желанието си да обедини с тях в борбата си за отстраняването на ДПС от властта.

[caption id="attachment_417087" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков протегна ръка към ГЕРБ[/caption]

Той допълни, че предлага на Бойко Борисов, ГЕРБ и ББЦ да подпишат договор, в който да заявят в случай, че спечелят изборите, че няма да управляват заедно с ДПС и коалират с тях. Той е убеден, че това е единственият начин, гарантиращ спокойствието на българските гласоподаватели. По този начин обществото ще знае, че която и от двете партии да спечели, ДПС няма да са във властта.

Николай Бареков заяви, че тази сутрин лидерът на ГЕРБ отказа да даде отговор на предложението му в ефира на Нова тв, тъй като очевидно се страхува и е зависим от ДПС, пише ПИК.