Росен Плевнелиев се опита са изпързаля Маргарита Попова

Гласувайте за статията

Росен Плевнелиев отново направи опит да изпързаля Маргарита Попова

Росен Плевнелиев продължава да търси варианти да се отърве от неудобната за него Маргарита Попова. Публичната тайна е, че отношенията между двамата се вледениха през последните месеци и комуникацията между тях вече е почти невъзможна. Президентът отправи примамливо предложение към Маргарита Попова.

Росен Плевнелиев предложи на Попова да стане служебен премиер. Ако тя приеме предложението, това означава, че автоматично отпадат сегашните й задължения, тъй като на практика е невъзможно тя да заема и двете длъжности. Вицепрезидентката заподозряла, че това е клопка и без много да мисли отхвърлила примамливото предложение на Росен Плевнелиев.

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев с план за отстраняването на Маргарита Попова

Другият фаворит на държавния глава за служебен премиер е банкерът Левон Хампарцумян. Според Росен Плевнелиев, шефът на „Уни кредит“ е най-подходящата личност за премиер в създалата се ситуация в страната. Президентът е убеден, че единствено Левон Хампарцумян може да намери решение за изход от кризата в банковия сектор.

Зад кандидатурата му стои и Иван Костов, който също подкрепя банкера. Двамата са близки приятели и поддържат добри отношения още от времето, когато Левон Хампарцумян беше заместник-министър на икономиката в кабинета на Иван Костов. След това банкерът оглави Агенцията по приватизацията.

За вицепремиер в служебния кабинет Росен Плевнелиев се спрял на Екатерина Захариева, която заемаше същата длъжно с предното служебно правителство, пише ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар