Атанас Мерджанов заяви, че червените са готови да преговарят с ГЕРБ

Новият председател на БСП - Атанас Мерджанов коментира политическата ситуация в момента. Той заяви, че кабинетът на Пламен Орешарски има готовност да подаде оставка. Единственото условие това да се случи е всички парламентарно представени политически сили да се договорят, това заяви Атанас Мерджанов.

Той допълни, че БСП има готовност и желание да започне преговори с ГЕРБ и с останалите партии за ново правителство след предстоящите предсрочни избори. Атанас Мерджанов отрече твърденията, че в момента Столетницата преговаря с другите две големи партии за съставянето на нов кабинет в рамките на този парламент.

[caption id="attachment_414224" align="alignright" width="300"]Атанас Мерджанов Атанас Мерджанов заяви, че БСП е готова да започне преговори с ГЕРБ[/caption]

Новият председател на БСП подкрепи решението на Сергей Станишев да стане евродепутат. Изборът на Сергей Станишев, Атанас Мерджанов да заеме поста му предизвика недоволство в редиците на червените, въпреки че той ще остане на този пост не повече от месец, докато кабинетът подаде оставка.

Изборът на Сергей Станишев никак не е случаен. Неслучайно той избра Атанас Мерджанов, имайки предвид благия му характер. Благодарение на послушния Атанас Мерджанов, Сергей Станишев безпроблемно ще дърпа конците на БСП и от Брюксел.

Ако на поста на кроткия Атанас Мерджанов беше опърничавия Янаки Стоилов, това няма как да се случи.

Червените са категорични, че изборът на Сергей Станишев не е никак подходящ, в предвид напрегнатата политическа обстановка в момента, пише ПИК.