Сергей Станишев успя да подлъже Атанас Мерджанов

Сергей Станишев се спаси, избирайки Брюксел. Червеният лидер става евродепутат. Той реши да остави за свой заместник в партията Атанас Мерджанов. Постът бил компенсация за Атанас Мерджанов, тъй като Сергей Станишев не успя да изпълни обещанието си към него.

Червеният лидер обеща на депутата ръководния пост във вътрешно ведомство. До последно Атанас Мерджанов се надяваше, че Сергей Станишев ще изпълни даденото обещание и той ще заеме мястото на Цветлин Йовчев веднага след евровота. Но сметките на Сергей Станишев останаха криви.

[caption id="attachment_414213" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев Сергей Станишев успя да прикотка Атанас Мерджанов[/caption]

След предателството на ДПС социалистът се оказа с вързани ръце. Той така и не успя да свали Цветлин Йовчев, чиято лоялност и преданост към БСП е съмнителна.

Сергей Станишев не успя да изпълни обещанието, дадено към Атанас Мерджанов и затова реши да възнагради послушния си подчинен с поста на заместник председател в БСП. Сергей Станишев е премислил много добре тази своя крачка. От Брюксел той ще дърпа безпроблемно конците на Атанас Мерджанов, който се слави с благ характер. Ако на негово място беше Янаки Стоилов това нямаше как да се случи.

Червените са недоволни от избора на своя лидер. Те коментират, че Атанас Мерджанов не е подходящ за поста особено сега, когато предстоят ожесточени битки, пише ПИК.