Пороен дъжд удави Бургас

Пороен дъжд удави Бургас
5 (100%) 1 vote

Бургас е под вода след природната стихия

Пороен дъжд се изсипа над Бургас и предизвика множество проблеми в Бургас.

Централните улици и булеварди на Бургас, както и приземните жилища и търговските обекти, осъмнаха наводнени. Местните жители разказват, че шахтите в града са приличали на истински гейзери.
Само в рамките на едно денонощие, в Областната управа са били получени повече от 50 сигнала за наводнени домове, мазета и търговски обекти. Това стана ясно от думите на Димитър Христов, който е началник на „Военно-отбранителна и мобилизационна подготовка”.

Бургас е под вода след природната стихия

Бургас е под вода след природната стихия

До този момент от останалите общини на област Бургас не са постъпили сигнали за сериозни проблеми, причинени от поройния дъжд, който се изсипа.
Като по традиция, поройният дъжд е нанесъл най-сериозни щети в кварталите „Акациите” и „Победа”, както и в района на СОМАТ в Бургас.
Затлачване с пясък е причината за това една от шахтите в района на железопътната гара да се превърне в истински гейзер. По-рано днес екипи на ВиК са почистили шахтата и са отстранили проблема.
Във всички населени места на област Бургас има електричество.

Димитър Христов подчерта, че внимателно се следят нивата на водата в речните корита.
Към този момент водоемите и язовирите са с нормални стойности и не съществува опасност от преливане, пише pik.bg като се позовава на информация на Флагман.бг..

Преди няколко часа над Провадия се изсипа чудовищна градушка. Местните жители разказват, че градушката е била с големината на яйце, пише provadiadnes.com.
За щастие градушката с огромен размер е засегнала само някои райони от населеното място. Тя се е сипвала с пълна сила в продължение на 20 минути. Ледените топчета са се разтопили сравнително бързо от поройния дъжд, който се е излял над Провадия след градушката.
Ледените късове са нанесли сериозни щети по движимото и недвижимото имущество. Голяма част от автомобилите са с изпочупени стъкла. Реколтата в региона също е сериозно засегната.
Предстои специална комисия да оцени щетите, които е нанесла природната стихия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар