Антоанета Николова вън Би Ти Ви заради Орешарски Преглеждания: 10843

Антоанета Николова не била уволнена заради Пламен Орешарски
1
Оценете този post

Антоанета Николова от Би Ти Ви уволнена заради срещата Орешарски—Ренци

Антоанета Николова от Би Ти Ви се оказа уволнена напълно неочаквано. Един от най-добрите международни репортери на медията, изненадващо се оказа на свободна практика, след като получи заповед за освобождаване от работа.

Официалната позиция на новия шеф на Би Ти Ви новините Венелин Петков е, че Антоанета Николова напуска медията заради незадоволителна работа. Всъщност причината е скандал, свързан с потенциално гостуване на Пламен Орешарски в телевизията, а репортажът на журналистката можел да попречи на подобна среща на добра воля, пише „Блиц“.

Антоанета Николова напусна Би Ти Ви след скандал
Антоанета Николова напусна Би Ти Ви след скандал

Повод за скандала е отразения провал на срещата между италианския премиер Матео Ренци и Пламен Орешарски в Рим. А причина за уволнението й, че не е потърсила веднага българската позиция по въпроса. По думите на Венелин Петков, тя уронила престижа на медията. А според самата Антоанета Николова, просто повод да я уволнят, тъй като на някого не е удобна.

Бившата вече служителка на Би Ти Ви споделя, че пред свидетели е запитала има ли проблем, че е оповестила за отменената среща между Ренци и Орешарски. Оказа се, че те не само не смятат, че темата не е проблем, но са имали и разговор и с Венелин Петков, който се притеснявал, че уговорката с Орешарски може да отпадне заради репортажа.

Самата Антоанета Николова изпраща отворено писмо до медиите, което в последствие е свалено от страницата й в социалната мрежа. В него тя описва всички стъпки, довели до уволнението й, пояснявайки причините за освобождаването от работа.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. Niki Radev казва

    ПРАВИЛНО Е УВОЛНЕНА. КОЙТО НЕ Е СПОСОБЕН ДА СИ ОТИВА, ИМА ОЩЕ ТАКИВА.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.