Румен Петков настоява Орешарски да започне с най-скандалния министър

Румен Петков направи сензационно разкритие за плановете на премиера Пламен Орешарски.

В поредното си критично обръщение към Орешарски, Румен Петков обяви, че ще бъдат уволнени четирима от сега действащите министри. Критичното обръщение на Румен Петков изпратено до медиите гласи: „Ден 34/1: Орешарски, позорът си е твой. Държавата – наша”.

[caption id="attachment_410881" align="alignright" width="300"]Румен Петков настоява Орешарски да започне с най-скандалния министър Румен Петков настоява Орешарски да започне с най-скандалния министър[/caption]

Румен Петков приветства решението на Орешарски да уволни четирима от министрите, както и това, че министерското уволнение ще стартира с най-скандалната (вероятно визира здравната министърка Таня Андреева). Според Румен Петков обаче би било още по-добре, ако Орешарски започне да уволнява и онези, които крадат. Бившият вътрешен министър подчертава, че не дължи това да бъде свършено веднага, но съветва премиера Орешарски да започне първо с тези, които го правят по най-арогантния начин (а такива разбира се не липсват). Не са малко тези висшестоящи държавни служители, които крадат по безобразен и безогледен начин, при това с цялата си наглост го правят пред очите на обществото.

Румен Петков е категоричен, че ако Орешарски не последва съветите му, ще затвърди позицията си на министър-председател, управлявал във времето, в което е крадено най-много, при това от държавни служители. Румен Петков е възмутен от това как държавни служители крадат земя, тръби и какво ли още не. Той завършва коментара си с думите, че Орешарски гледа всичко това с ясното съзнание на изпълнител и подчертава, че позорът си остава негов, но държавата е наша и трябва да се направи нещо.

Междувременно премиерът Пламен Орешарски понесе поредния удар под кръста, след като италианският министър-председател Матео Ренци. Той е отменил изненадващо срещата си с Орешарски, която бе насрочена за 11 ч. днес. За изненадващото решение на Ренци, българската страна е била уведомена снощи в 20 ч. За момента от италианското правителство не са посочили причините, поради които се налага промяната. Едно обаче е сигурно, подобно действие е скандално в контекста на политическия етикет, пише pik.bg.