Оплаква се от прокурорски и полицейски произвол

Психопатът-убиец от Лясковец, който отне живота на един спецполицай и рани други трима – Петко Савов Петков, се жалва пред бившия главен прокурор Борис Велчев.

Савов твърди, че е станал жертва на прокурорски и полицейски произвол, отбелязва вестник „24 часа”. Въпросното писмо е приложено към делото за принудителното му отвеждане и освидетелстване от Районния съд в Горна Оряховица през 2012 година. Наложило се е обаче делото да бъде прекратено, тъй като Савов де бил барикадирал в жилището си в Лясковец и нито полицейските власти, нито представителите на Съдебна охрана, успели да го изведат от там. Савов пък на свой ред се жалва, че без да е направил нищо, прокуратурата и полицията са му спретнали дело.

[caption id="attachment_379957" align="alignleft" width="300"]Психарят от Лясковец бил жертва на полицейски и прокурорски произвол Психарят от Лясковец бил жертва на полицейски и прокурорски произвол[/caption]

Именно този факт му дава основание да смята, че срещу него е упражнен полицейски и прокурорски произвол, а целта им била да го „разтакават излишно” по съдилищата. Последните думи, Савов написал с червен химикал, за да се отличават още на пръв поглед. Той настоява да бъде прекратено „това беззаконие” и да бъде изискана цялата налична информация по случая. Психопатът се жалва, че заради непрестанния тормоз от страна на полицейските власти в продължение на две години не е успял да си вземе документа за самоличност от Паспортна служба в Районното управление на полицията в Горна Оряховица.

Според него по този начин се нарушават не само човешките, а и гражданските му права, тъй като нямал достъп до медицинска помощ, както и до други институции. В заключение той посочва, че 73-годишната му майка (Стефанка), която е с два големи тумора на щитовидната жлеза, също е подложена на тормоз, пише pik.bg. Според твърденията на съседите, отношенията между Стефанка и Петко били слабо казано „странни и ненормални”. Двамата демонстрирали болезнена привързаност един към друг и то до такава степен, че Стефанка гонела всичките му приятелки, сякаш го искала само за себе си. Нещо повече, тя изглеждала изключително доволна, когато Петко спрял да излиза от дома им, пише Блиц.