Издигат паметник на загиналия Емил Шарков

Хората от Лясковец се навдигнаха срещу психаря-убиец Петко Савов Петков и са готови да го линчуват.

19-годишната Деница разказва пред журналисти, че преди вчерашната стрелба, е чувала за психаря само от брат си. Той й разказал, че в близост до училището в града живее човек с психично разстройство, който е отправял заплахи към учениците. Повечето от малчуганите никога не са го виждали и дори нямали представа как изглежда, тъй като Петков се бил барикадирал в дома си от 2010 година. Те обаче знаели, че в района има опасен човек, от когото трябва да се пазят.

[caption id="attachment_379277" align="alignleft" width="300"]Психарят-убиец от Лясковец - Петко Петков Психарят-убиец от Лясковец - Петко Петков[/caption]

В петъчната сутрин родители на възпитаници на учебното заведение заплашили психаря с линч и искали от полицаите само да им го оставят, за да се разправят лично с него, пише „Стандарт”. Преди няколко седмици, школският директор Николай Кожухаров пуснал наредба, която всеки ученик трябвало да разпише. Наредбата гласяла, че не трябва да ходят на „желязната площадка”, тъй като живеещ в близост заплашва, че може да им се случи нещо, ако ги види там. Почти всички малчугани подписали наредбата, без дори да я прочетат, а немалка част от тях дори не са сметнали за необходимо да споделят с родителите си за отправеното им предупреждение.

Родителите в Лясковец са настръхнали срещу Петков и са категорични, че ако го видят, ще го пребият. Единайсетокласникът Миро пък разказва, че с неколцина момчета мислели да го търсят, но тъй като не знаели как изглежда решили, че той сам ще ги намери и тогава ще си плати за отправяните заплахи. Според последната информация, състоянието на Петков е стабилизирано. За съжаление обаче един от спецполицаите, участвали в акцията – Емил Шарков вече не е между живите, а други двама спецполицаи ги грози опасност да останат инвалиди. И всичко това, защото някой не си е свършил работата на време. Политиците ни отново не пропуснаха възможността да си прехвърлят проблема. Как е възможно да политизираш смъртта на един млад човек?!

Хората от Лясковец ще изразят благодарността си към Емил Шарков като му издигнат паметник, пише Блиц.