Синоптици: Седмицата започва с облаци и вятър!

Синоптици: Седмицата започва с облаци и вятър!
5 (100%) 1 vote

Няма да се отървем от вятъра, поне не и днес, казаха синоптиците!

Времето през днешния мартенски ден се очертава да е топло и облачно. Тежките, сиви и черни облаци обаче няма да са плашещи, само ще ни дразнят. Те няма да донесат проливен или какъвто и да е дъжд над страната, са предвижданията на синоптиците. Времето ще си остане сравнително топло за сезона. Това го показват и температурите.

Още от сутринта над почти цялата ни страна те са сравнително високи за този сезон на годината. Границите им за цялата страна са между 9-10 градуса, а максималните през останалата част на деня ще са в порядъка от 15 до 17 градуса, предрекоха синоптиците.

Седмицата започва с облаци и вятър, но от утре времето ще ни се усмихне отново

Седмицата започва с облаци и вятър, но от утре времето ще ни се усмихне отново

Не по-различни ще са температурните градуси и над планинските масиви. Дори и над най-високите върхове в усойните планински вериги температурите няма да паднат под нулата. Минималните също ще са много над обичайните за този сезон на годината и ще са в рамките между два и девет градуса.

Валежи също не се очертава да има, според синоптиците. Най-вероятно слаби превалявания ще има над северната част на страната. Вятърът също няма да бъде обезпокоителен на повече места, но няма да ни се размине. Все пак ураганни и силни ветрове ще има над северна България. Там в западните, източните и централните части на северната част на страната е обявен код жълт. Метеоролозите предупреждават за изключителна осторожност през деня заради бурните ветрови маси.

Над цялото Черноморие прогнозата се очертава да е същата, както и над останалата част на страната. Тя ще е за топъл, облачен и без валежи ден. Температурите над морските ни курорти ще са високи, а вълнението на морето в обичайните параметри.

В края на деня вятърът навсякъде ще отслабне и утре ни очакват още по-високи температури на въздуха, зарадваха ни синоптиците.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар