Неочаквано! Страшна изненада от времето през февруари!

Неочаквано! Страшна изненада от времето през февруари!
4.5 (90%) 2 votes

Синоптиците отново ни изненадаха!

Все пак тази зима няма да се разминем съвсем без сняг. Само че той ще бъде „от ден до пладне”. Любителите на снежните спортове, както и децата ще му се зарадват в началото на следващата седмица. Прогнозата на метеоролозите е за дъжд, преминаващ в мокър сняг. Най-вече снежната покривка, която ще достигне до десетина сантиметра ще се задържи в по-високите части на планините. Но нейната трайност ще бъде изключително кратка.

Снегът ще се стопи бързо, благодарение на топлия въздух, който нахлува от Италия. В началото на следващия месец-февруари отново времето ще бъде топло и сухо, съвсем нетипично за сезона. И другата седмица, която някои синоптици твърдяха, че ще бъде ледовита, мразовита и много снежна, няма да оправдае очакванията им.

vremetoВремето отново ще се задържи топло, нетипично за сезона, заради преминаващите през целия Балкански полуостров циклони, носещи топъл въздух. Не е изключено да има нови температурни достижения, които говорят не за зима, а за юнско-юлски горещници.

Подобен удивителен рекорд бе измерен във Велико Търново. В старопрестолната столица термометърът удари 25, 8 градуса. Невижданото чудо принуди жителите на града да се разхвърлят по долни дрехи, а разочарованието на малчуганите беше повече от очевидно. Както обясниха специалистите, старата столица е изключително податлива на тези резки влияния заради месторазположението си и заради това, че през него преминават различни въздушни течения, някои топли, а други студени.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар