Обвиниха Плевнелиев в цензура на неудобни журналисти! Преглеждания: 3381

Президентът Росен Плевнелиев набеден в цензура
3
5/5 - (1 vote)

Плевнелиев бе обвинен, че се опитва да запуши устите на неудобни журналисти!

В опит да се запуши устата на неудобните журналисти отчетоха депутати от различни партии намесата на президента Росен Плевнелиев към журналиста Петър Волгин. Упрекът срещу него беше изречен по повод заседанието на комисията по култура в НС. На нея бяха поканени да присъстват и представители на СЕМ и на БНР, които трябваше да дадат обяснение ще се свали ли от ефир предаването на Петър Волгин „Деконструкция” по БНР. Това събиране разбуни духовете и предизвика различни реакции.

Президентът Росен Плевнелиев набеден в цензура
Президентът Росен Плевнелиев набеден в цензура

Депутати от Българската социалистическа партия категорично заявиха, че президента Плевнелиев и приближените му се опитват да „усмирят” неудобните журналисти, като използват стария трик да ограничават тези медии, които са на „държавна ясла”. Опитът да се спре скандалното предаване на Волгин отнесе негативизма на Плевнелиев и назначената от него Мария Стоянова, която отговаря за регулаторния орган. Техният мотив бе, че в него не се спазва етиката и плурализма и се дава възможност да се изслушва мнението само едностранно, а не се търси и другата гледна точка.

Червените депутати контрираха, че подобна практика съществува и в други медии, но там няма никаква намеса отгоре и опит да се „затворят устите” на водещите. Освен това те заявиха, че практика в Съвета на медиите е, ако има констатирани някакви нарушения да се уведомяват писмено за това шефовете на медите, както и журналистите, без да се привикват те в регулаторната комисия.

Това говори само и единствено за политически натиск, категорично заявиха народните избраници от БСП. Депутатът от „Атака” проф. Станислав Станилов пък гневно напусна заседанието, като преди това каза, че е поредния „лов на вещици” от страна на президентството и Плевнелиев и търсене на начин да се спре нещо неудобно, различно и истинско.

)

Коментари чрез Facebook

коментара

3 коментара
 1. ивайло манолов казва

  VIVA Плевнелиев!!!

 2. Aleksandar Minkov казва

  В случая партиите нямат никакво право да се месят в работата на СЕМ. По закон СЕМ е компетентния орган, който може да отсъди дали поведението на Волгин е правилно или не, а не разни компрометирани пишманполитици. Ако толкова не им харесва становището на СЕМ, защо тогава са го създали, само от кумова срама ли?
  Интересни са и партийните шизофреници, които нападат СЕМ: Антон Кутев – Спина и Станислав Станилов от Б-отбора на БСП – Атака. Щом като Волгин твърди че не обслужва политици, защо толкова задружно скачат да го защитават като свой? Нали уж няма нищо общо с тях и твърди че е коректив и опозиция на всяка власт?? Ако аз им се оплача че Волгин ме цензурира и блокира когато написах коментар на страницата на "Деконструкция", дали ще защитят така ревностно и моето право на мнение, както пазят и партийните си парашутисти в обществените медии?

  Крайно време е маските да паднат!

  "Петър Волгин & Co – вън от БНР!"
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

 3. Aleksandar Minkov казва

  Смешния плач на Волгин че някой иска да го лиши от свобода на словото е неоснователен. Просто е крайно време да разбере, че свободията на словото, на която се радва в БНР е по-подходяща за някои други "специализирани" частни медии, но не в БНР. Все пак ние не искаме да плащаме за да слушаме медийни тролове под журналистическо прикритие пък били те и видни мислители – визионери като Волгин, Григоров, Симов, и т.н. Освен това, Петър Волгин е напълно достоен и за отбраната компания на "България без цензура", където радушно приемат млади и амбициозно-болни журналисти "на повикване" от ранга на колегата си популист Бареков и псевдо-общественика и набеден телевизионер Петров, бягащият след цигански каруци Карбовски и т.н.

  fb група:
  "Петър Волгин & Co – вън от БНР!"
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.