Росен Плевнелиев подкрепи категорично опозицията в Украйна и свалянето на старото правителство

Росен Плевнелиев отговори по категоричен начин на въпроса имал ли е среща с руския си колега Владимир Путин или не. Президентът на България беше набеден, че е използвал визитата си в Сочи, за да се срещне с руския държавен глава. Тази информация беше предоставена не от къде да е, а от прессекретариата на Кремъл. В тяхно официално съобщение се казва, че Владимир Путин е провел редица двустранни срещи с държавници, сред които присъства и името на Росен Плевнелиев. Появилата се снимка, на която Плевнелиев е стиснал ръката на Путин допълнително затвърдиха тези слухове.

[caption id="attachment_306696" align="alignleft" width="300"]Снимката на Росен Плевнелиев с Владимир Путин Снимката на Росен Плевнелиев с Владимир Путин[/caption]

От президентството обаче отрекоха категорично тези твърдения, изтъквайки, че Росен Плевнелиев не е имал каквито и да е срещи с Путин. Единственият досег на българския президент с руския му колега е бил по повод организацията на игрите в Сочи. Самият държавен глава обяви, че снимката е направена по време на прием, на който са присъствали всички гости. "Говорихме точно 20 секунди. Няколко изречения за организацията. Това е", категоричен е Росен Плевнелиев. И иронично добави пред "24 часа": "Ако това е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион".

Росен Плевнелиев подкрепи по доста категоричен начин случващото се в Украйна. Според него свалянето на режима в страната е най-правилното нещо, което е можело да се случи.