Депутатите се „изненадаха“ с по-високи заплати!

Депутатите се „изненадаха“ с по-високи заплати!
5 (100%) 1 vote

„Изненадата“ на депутатите – дай Боже всеки му!

С какво толкова заслужиха увеличението си депутатите, че скокът на заплатите им се месец февруари е с цели петстотин шестдесет и един лева. Народните избраници били „изненадани”, когато си взели фишовете, но никой не е върнал или протестирал срещу това повишение на фона на прогресивно обедняващия български народ.

В първият месец на годината възнагражденията на депутатите отново са скочили нагоре, но този път с по-малко или общо с 354 лева. Парламентарния правилник гласи, че заплатите на народните законотворци трябва да бъдат равни на три месечни възнаграждения на работещите в обществения сектор. За сведение заетите в него взимат малко над деветстотин лева месечно.

Ех, каква "изненада"! Защо ли и редовите българи не сме така изненадани, както депутатите?!

Ех, каква „изненада“! Защо ли и редовите българи не сме така изненадани, както депутатите?!

Базовата позиция на заплатата на депутатите става 2 787 лева. Над тази сума се надграждат още пари за участие в комисии, лидерски постове, както и за прослужено време. Отделно народните „слуги” получават и близо седемдесет и пет на сто за представителни харчове. Така всеки месец народните избраници си отиват с близо 5 000 лева заплата. Никой от тях не взима по-малко от тази сума.

Президентът Росен Плевнелиев се разписва среще 5564 лева всеки месец, което е равно на две депутатски плати. Председателят на Народното събрание Михаил Миков пък получава петдесет и пет на сто от базовото възнаграждение на народните избраници или това прави сума от 4320 лева.

С повишентието на депутатите е свързано увеличението на заплатите на министрите, както и с шефове на двадесет и шест общински структури.

Защо ли и редовите българи не сме така „изненадани“, както депутатите?!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар