Химнът на България се оказа абсолютен препъникамък за народните ни представители

Химнът на България се оказа съществен препъникамък за родните депутати. Бърза анкета на ТВ7 в кулоарите на Парламента показа, че родните народни представители си нямат на идея кой е авторът на "Мила Родино". Анкетата на медията е по случай националния ни празник 3-ти март.

[caption id="attachment_316426" align="alignleft" width="300"]Химнът на България затрудни депутатите Химнът на България затрудни депутатите[/caption]

Оказа се обаче, че единствено Георги Гьоков от БСП и колегата му Павел Шопов от Атака са наясно, че химнът на България е написан от Цветан Радославов. Шопов дори се скара на репортерката на ТВ7, че му задава прекалено елементарен въпрос. За съжаление обаче останалите народни представители далеч не намериха въпросът за елементарен. Дори напротив.

Александър Ненков от ГЕРБ заяви, че от медията са успели да го изненадат. Страхил Ангелов се консултира с колегите си от БСП и изтърси Станислав Владимиров. Петя Раева, народен представител от ДПС, посочи като автор на "Горда Стара планина" Стоян Михайлов, но, усетила се, че се е изложила, поиска частта с нея да не бъде излъчена. Румен Йончев предположи, че Асен Разцветников е удачен вариант за автор на химна ни.

Дора Янкова, бивш кмет на Смолян и депутат от БСП просто вдигна неразбиращо рамене. Дори и Сашо Диков не успя да даде адекватен отговор на въпроса чие творение е химнът на България и се оправда, че умът му бил зает с друго, предават от БЛИЦ.