Георги Първанов призна най-голямата си политическа грешка

Георги Първанов призна най-голямата си политическа грешка
5 (100%) 1 vote

Посочването на Станишев за лидер на БСП

Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) призна в ефира на bTV, че посочването на Сергей Станишев като лидер на БСП е огромна грешка.

По отношение на Ивайло Калфин, президентът бе категоричен, че е находка на българската левица. Той си позволи да даде съвет на Мая Манолова да престане да поставя ултиматуми.
Първанов призна в прав текст, че е допуснал грешка през 2001 година, когато е посочил Сергей Станишев за лидер на червената партия. След това го е подкрепил и през 2009 година.
Той е категоричен, че няма как да приеме думите на Станишев по адрес на Ивайло Калфин.

Посочването на Станишев за лидер на БСП

Посочването на Станишев за лидер на БСП

Президентът посочи, че през 2008 година е обявил критичната си позиция по няколко точки. Една от тях е била разпределението на 8-5-3 и коалиционния съвет и той се е обявил против нея.
Против е бил и „набутването” на политически съветници в бордовете на държавни предприятия, където са получавали доста високи възнаграждения.
Първанов посочи, че изобщо не се интересува от това какво приема ГЕРБ и как гледат от там на случващото се в БСП. Той обаче подчерта, че ще продължи да работи в посока ГЕРБ и Борисов да останат извън властта.

В заключение той посочи, че не може да приеме критиките отправени му от Мая Манолова, която по-рано днес го заплаши, че ще бъде „изваден от БСП”, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар