Лидерът на червените хвърли бомбата, обявявайки, че се чувства задължен на бившия президент

Скандалът по оста Сергей Станишев-Георги Първанов се задълбочава все повече. По време на гостуването си в "Шоуто на Слави" тази вечер лидерът на БСП за пореден път остро разкритикува Георги Първанов и проекта му АБВ. Станишев разкри, че по време на първия си президентски мандат Първанов се е справил чудесно и мандатът му е бил повече от успешен.

[caption id="attachment_263538" align="alignleft" width="300"]Сергей Станишев отново нападна Георги Първанов Сергей Станишев отново нападна Георги Първанов[/caption]

Не така стои въпросът с вторите пет години, които лидерът на АБВ прекара начело на държавата обаче, категоричен е Станишев. Бившият министър-председател намекна, че вторият мандат на Първанов, който не е бил подкрепен от БСП, далеч не е бил така успешен. Бившият премиер обаче не можа да скрие факта, че все още се чувства задължен на Първанов, който го е предложил за лидер на Коалиция за България.

Въпреки това обаче червеният лидер не пропусна да се заяде с бившия държавен глава за АБВ. По думите на Станишев, проектът е тежка грешка, която ще коства политическото бъдеще на Първанов. "Той обяви, че няма да се връща в БСП, тъй като иска да се занимава с академична дейност.", разкри Станишев. Червеният лидер не скри и разочарованието си от постъпката на Ивайло Калфин, който напусна редиците на партията.