Събота е денят: Земната гравитация ще отслабне! Ето какво предстои

Събота е денят: Земната гравитация ще отслабне! Ето какво предстои
3 (60%) 2 votes

На 4 януари се очаква земната гравитация да отслабне, което е особено необичайно астрономическо явление, твърдят специалисти

 

Какво предстои, когато в събота земната гравитация ще отслабне?!

Този въпрос вълнува потребителите в мрежата, след като специалисти предупредиха за необичайното астрономическо явление.

В събота се планират различни каскади, защото гравитацията ще отслабне

В събота се планират различни каскади, защото гравитацията ще отслабне

Британският експерт Патрик Мур разказва, че в 9.47 ч. се очаква планетата Плутон да застане точно зад Юпитер, писа ПИК. Така тяхната гравитационна сила ще се изравни и ще надделее над тази на Земята. Затова в този момент планетата ни ще тежи доста по-малко, отколкото е по принцип.

Но не бързайте да си вадите изводите, че ще полетим изведнъж като балони в небето. Можем да усетим тази лекота, само ако решим в този миг да подскочим във въздуха.

Ще има разлика в падането ни на крака, което ще стане за около 3 секунди, а не за 0.2, както е сега. Някои обаче подозират, че предупреждението е просто на шега и целта е хората да започнат да подскачат като зайци, без да има никакъв повод.

И те сигурно ще направят експеримента, но просто са скептични, шегуват се други. Няколко групи в социалната платформа вече готвят каскади, които да излъчат в обявения час.

Вярвате или не, вие също може да опитате, защото да се паднат всички планети от една и съща страна на Слънцето, определено не е нещо, което се случва толкова често, посочват астрономите.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар