Мая Илиева заби последният пирон в ковчега на ВИС-2

Мая Илиева заби последният пирон в ковчега на ВИС-2
2.75 (55%) 4 votes
Вдовицата на Главния – Мая Илиева, шитна емблематичната фирма „ВАИ Холдинг“

След серия разпродажби на имоти и закриване на фирми Мая Илиева се отърва и от последното парче на страховитата в миналото силова групировка, която тя наследи след убийството на съпруга си, като продаде прочутата марка „ВАИ Холдинг“ – разкрива в. „България днес“. Фирмата до последно беше свързвана с борческата групировка, превърнала се в една от най-мощните мафиотски империи на прехода – отбелязва изданието.

В тон с традициите в подземния свят купувач на „ВАИ Холдинг“ е вдовицата на друг висаджийски бос Димитър Димитров-Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след смъртта на Димитров богатството му, натрупано като заместник-шеф на групировката и водач на силовите бригади, е наследено от официалната му приятелка Надя Иванова. Чаровната дама вече 16 години успешно развива легалния бизнес на Маймуняка, за да се стигне и до придобиването на „ВАИ Холдинг“.

Емблематичното дружество е пряк наследник на скандалната застрахователна компания ВИС-2 и предшествалата я охранителна фирма ВИС. Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от братята Васил и Георги Илиеви. След убийствата на двамата братя едноличен собственик на висаджийската структура стана вдовицата на Георги Илиев – Мая Илиева.
Според запознати тя иска да скъса с мутренското минало, като разпродаде дружествата на групировката ВИС-2. Бившата мафиотска съпруга замисляла да се премести да живее в Париж с новия си приятел – коментира изданието.

Мая Илиева бяга от България

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар