Мегз върши ДДС измами

Мегз върши ДДС измами
3 (60%) 1 vote
Модистката с говорен дефект, известна като Мегз, е регистрирала две дузини фирми в родния Раковски, за да избегне данъчната регистрация

Малката на ръст шивачка Миглена Каканашева се оказва голяма хитруша, а данъчните услужливо стоят със затворени очи пред нейните номера – отбелязва „Уикенд“. На практика се оказва, че младата милионерка изобщо не плаща данъци за дейността си и с охота се фука с милионите, които печели – пише изданието.

27-годишната риалити героиня е нацвъкала цели 24 фирми в Търговския регистър. Всички до една носят името „Мегз“ и с числа от едно до 24. Капиталът им е от скромните 2 лева, което някак си не се връзва с голям бизнес, какъвто тя има в действителност. Модистката е управител на въпросните две дузини дружества, а майка й Магдалена Каканашева е посочена като реален собственик.

24-те фирми са излюпени от юни до август тази година в Раковски, родния град на Мегз. Както обясни пред „Уикенд“ един известен данъчен експерт: „Когато има нещо да се крие, регистрацията се прави там, където е най-уютно. Явно за Мегз най-сговорчиви са се оказали в родния й край.

Подобни регистрации не са забранени от закона, но дори и на учениците по икономика е ясно, че с тази далавера се спестява регистрация по ДДС.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Мегз върши ДДС измами”

  1. Костадин

    сеп. 23. 2017

    Крадецът вика дръжте крадеца. Като не плаща ДДС, това не значи, че не плаща данъци. Сладкарници Неделя какво мислите че правят? Чисто гонене на сензации.

Добавете коментар