Ето кой стои зад референдума на Слави Трифонов

Истината за референдума на Слави Трифонов лъсна в пълния си блясък. Оказа се, че шоуменът разчита на мощната подкрепа на държавния глава. Референдумът на Дългия е именно по инициатива на Росен Плевнелиев. Той обещал на мастития продуцент, че ако му помогне да прокара новите си идеи, ще му се отблагодари подобаващо.

Държавният глава обещал на учиндолеца, че ако всичко мине по план, ще му подсигури още най-малко пет години телевизионна изява и ангажименти за най-големите продукции на бТВ.

От своя страна президентът разчита на подкрепата на Слави Трифонов при евентуалното му кандидатиране  на предстоящите президентски избори.

Преди пет дни хората на Дългия - Филип Станев, Иво Сиромахов и Тошко Хаджитодоров внесоха подписката за референдум. Условието тя да се внесе за разглеждане е да се съберат подписите на най-малко 400 000 гласоподаватели.

Това трябва да се случи до 9 февруари идната година. Дългия си е поставил амбициозната цел подписите да бъдат един милион. Вече са разкрити общо 200 пункта в цялата страна, където желаещите граждани имат възможността да положат подписите си.

Във всеки от пунктове има назначени на работа по два-трима души с дневно възнаграждение от 20 лева. Заетите с тази дейност имат и финансови стимули. За всеки подпис те получат допълнително по 50 стотинки над уговореното заплащане.

[caption id="attachment_462746" align="alignright" width="300"]Слави Трифонов Слави Трифонов разчита на мощната подкрепа на Росен Плевнелиев[/caption]

Носят се слухове, че се раздават и месечни бонуси в размер на 250 000 лева, но за сега това са само предположения. Според изчисленията разходите за тази дейност възлизат на 16 000 лева - пари, които не излизат от джоба на Слави Трифонов.

Тъй като той няма собствена партия, действа като Симеон Сакскобургготски и лансира идеите си чрез организацията на своя позната. Зад мащабния проект освен президента Росен Плевнелиев стоят още Цветан Василев, Иво Прокопиев и Гриша Ганчев, разкриха източници на "Уикенд", пише Хот арена.