Ана Баракова събра кураж да зададе въпрос от парламентарната трибуна

Скандалният народен представител Ана Баракова успя да изненада колегите си с това си действие.

За пръв път независимият депутат Ана Баракова събра кураж да говори от парламентарната трибуна. Народният представител, който предизвика множество дюдюкания и подмятания в Народното събрание зададе въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Питането на Ана Баракова бе свързано с бедствената обстановка в регионите на страната и в частност – родния й Пловдив.

[caption id="attachment_439752" align="alignright" width="300"]Ана Баракова събра кураж да зададе въпрос от парламентарната трибуна Ана Баракова събра кураж да зададе въпрос от парламентарната трибуна[/caption]

Това се случи по време на днешното изслушване на министрите Ивелина Василева, Лиляна Павлова, Теменужка Петкова и вицепремиера Меглена Кунева по повод последните природни бедствия и обилни снеговалежи, които спряха нормалния ритъм на живот в много райони. Направи обаче впечатление, че Ана Баракова бе твърде лаконична. Тя посочи, че нейният въпрос е към министър Павлова и допълни, че след силните валежи се очаква активизирането на свлачища и срутища. В този ред на мисли независимия депутат попита Лиляна Павлова какви мерки смята да предприеме да област Пловдив.

Запознати припомнят, че при все че не може да се отрече, че Ана Баракова е един от малкото депутати, които не отсъстват от нито едно от заседанията, то по същия начин не може да се отрече и че тя е от народните представители, които не вършат почти нищо в парламента. От началото на 43-то Народно събрание, Ана Баракова е задала само един въпрос в писмен вид, който обаче разпали множество критики по неин адрес заради очевидната неграмотност, с която бе написано писмото до министъра на образованието проф. Тодор Танев.

Министър Лиляна Павлова отговори на Ана Баракова, че е права, тъй като предстоящите пролетни валежи ще допринесат допълнително за активизирането на множество свлачища и срутища. Министър Павлова подчерта, че този проблем е много сериозен най-вече за Родопите, тъй като са предразположени към образуването на свлачища. Често пъти скалната маса се стоварва върху пътната мрежа. Лиляна Павлова посочи, че подопечното й министерство ще предприеме две основни мерки за справянето с този проблем.

В близост до опасните райони ще бъдат разположени машини, които да реагират по най-бързия начин. В дългосрочен план Министерството на регионалното развитие и благоустройството възнамерява да изгради мостове и тунели на тези места. В заключение министър Павлова изрази надежда, че страната ни ще успее да намери необходимите за това финансови средства по различните европейски програми, пише pik.bg.