Брендо разтваря душата си пред лотоса

Евелин Банев-Брендо се прероди в цвят на лотос. Сакаш самият кокаинов крал се опитва да внуши това, след като разпрати на столични босове своята първа книга, придружена от оригами на лотос – пише „България днес”. „Вълните на живота ми ме изхвърлиха на най-необитаваното и пусто място” – започва предговора си новоизлюпеният писател, намеквайки, че това тъй пусто място е зад стените на затвора. „Преживях най-дългите дни и нощи в живота си, докато настъпи момента, в който съзрях душата на лотоса” – продължава той. Книгата на Брендо, озаглавена „Съзирам душата на България”, е със силно изразени автобиографични мотиви. Героят на произведението Макс е съден за наркотрафик в няколко европейски държави. „Беше се превърнал в жертва на политическата система в България” – отбелязва авторът. Всичко това се случило на Макс, след като израснал в бедност, но внезапно забогатял и на младини започнал да води разгулен живот. Избрал да живее в България, въпреки че вече бил посетил Хималаите, Чили и Перу. Предпочел родината си заради възможността да се слее с космическата хармония през енергийните центрове като Мадарския конник, Кръстова гора, Перперикон и прочие.- разказва авторът със слова, учудващо близки до учението на Учителя Петър Дънов.

[caption id="attachment_439636" align="alignleft" width="300"]Книгата на Брендо е придружена символично с лотос Книгата на Брендо е придружена символично с лотос[/caption]

Същинската част от монументалния труд на Брендо започва, когато Макс излиза от затвора след 20 години (авторът към момента има потвърдена такава присъда на втора инстанция). Явно зад решетките той е бил просветлен и се увлякъл по източните философии. Изданието още миналото лято съобщи, че докато търкал наровете в пандиза, Евелин Банев станал будист. След 2 десетилетия Макс се среща с дъщеря си Анна (Брендо има две момичета – Александра и Лара) и своята внучка. И започва да ги посвещава в източните философии, в които сам е проникнал. Макс често си спомня как в миналото се наслаждавал на дъхавите цветя и така „осъзнал единството, сливането, съществуването си под знака на любовта”.

[caption id="attachment_439637" align="alignleft" width="279"]Брендо вече работи над втора книга Брендо вече работи над втора книга[/caption]

„Обожаваше да сяда срещу лотоса и да съзира неговата душа. Умът му се разширяваше и извисяваше, изпълваше се с всички добродетели” – разказва в книгата си „Съзирам душата на България” Брендо. На задната корица авторът е написал следните думи: „Тази книга се роди в затвора, защото любовта към живота не може да бъде лишена от свобода”. От издателството съобщават, че Брендо крие местонахождението си, защото бил притеснен за безопасността си. Освен това му трябвало уединение, за да завърши втория си труд, по който работил от месеци. Той носел работното заглавие „Отворената книга”.