Анна Дурицкая няма да присъства на погребението на Борис Немцов

Полицейските власти откриха биологични частици от човека, извършил убийството на Борис Немцов.

Предполага се, че килърът е от района на Кавказ. Московските следователи вече са намерили автомобила, за който се предполага, че е собственост на убиеца, в който са били открити косми от него, предава Ren TV.

Информация, дадена от източника на медията гласи, че покушението над Борис Немцов е било подготвено от преселници от кавказкия регион на Русия

[caption id="attachment_438795" align="alignright" width="300"]Анна Дурицкая няма да присъства на погребението на Борис Немцов Анна Дурицкая няма да присъства на погребението на Борис Немцов[/caption]

За идентифицирането на извършителя на убийството ще помогне откритият биологичен материал. Както вече ви информирахме, автомобилът, с който е избягал убиецът на Борис Немцов бе открит още на следващия ден. Според Ren TV колата – ЗАЗ Chance, е регистрирана в Московска област, а е произведена в Украйна.

Открита е и жената, чиято собственост е бил автомобилът преди това. Тя няма отношение към убийството на Борис Немцов, а колата е продадена още преди години. Установен е и определен кръг лица, който към момента се издирва от полицейските власти.

Приятелката на Борис Немцов – украинката Анна Дурицкая твърди, че той не е бил убит от ревност. Тя твърди, че към него не са били отправяни никакви заплахи. Пред телевизия "Дождь" любовницата на опозиционера подчертава, че няма никакви версии за извършеното срещу него престъпление. Двамата се познавали от три години и живеели заедно. Анна Дурицкая заявява, че не е успяла да види извършителя на убийството, който се е намирал зад тях на моста, а не се е качвал по стълбището, както бяха предположили някои медии.

25-годишната украинка подчертава, че почти не си спомня нощта на убийството, но това, което помни е, че убиецът е бил зад тях и е стрелял в гърба на Борис Немцов. Двамата вървели хванати за ръце, когато политикът изведнъж „омекнал” и се свлякъл на земята. След стрелбата манекенката се обърнала назад и видяла как светла кола се отдалечава от мястото. Веднага след това се затичала към спрелия снегорин за помощ и се обадила на полицията.

По всяка вероятност Анна Дурицкая няма да присъства на погребението на Борис Немцов, което е насрочено за днес, пише Блиц.