Петър Стоянов е съсипан от кончината на Стоянка Стоянова

Семейството на президента на Република България (1997-2002) Петър Стоянов, бе сполетяно от трагедия.

Петър Стоянов е в траур, след като изгуби майка си. 87-годишната Стоянка Стоянова издъхнала само ден след рождения си ден. В продължение на 35 години тя е била преподавател по български език и литература.

[caption id="attachment_438229" align="alignright" width="300"]Петър Стоянов е съсипан от кончината на Стоянка Стоянова Петър Стоянов е съсипан от кончината на Стоянка Стоянова[/caption]

Близките й споделят, че тя нито веднъж не си позволила да се възгордее, когато синът й бе президент. Продължила да поддържа отношенията с приятели и съседи както и преди това. Раздавала се докрай, без да си прави сметки за ползата й от това. Майката на Петър Стоянов можела да подхване разговор с всекиго и на всеки имала какво да каже. Загубата й нанесе тежък удар върху семейството на Петър Стоянов. Внуците й Фани, Стефан, Емилия и Стефан, са съсипани, пише „24 часа”. Опелото на Стоянка Стоянова е насрочено за утре в храма на централните гробища в Пловдив от 11 ч.

Запознати разказват, че майката на Петър Стоянов не е напускала дома си повече от година преди да се пренесе в Отвъдното. Съседите й я определят като изключително добра, разбрана, интелигентна и приветлива жена. През последната година тя била трудно подвижна, тъй като имала сериозни проблеми с краката. Синовете й наели жена, която да се грижи за нея, а съседи разказват, че идвала сутрин и вечер си тръгвала.

Никой от тях обаче не знае Стоянка Стоянова да е страдала от някакво сериозно заболяване. Спомнят си обаче, че през последните няколко години се оплаквала от двигателни проблеми. Майката на Петър Стоянов живеел в семейна кооперация, която е собственост на фамилията им. Във времето, в което все още можела да се движи, Стоянка Стоянова използвала хубавото време да поседне на пейката пред блока.

В близост до кооперацията има хранителен магазин и когато хората отивали до него или се връщали от там, не пропускали да се спрат и да си поговорят с нея. Тя е една от малкото щастливи учителки, които не са забравени от възпитаниците си. Те често я посещавали и й носели дребни подаръци, пише Блиц.