Синоптиците алармират, че температурите падат с 20 градуса

Синоптиците от БАН предупреждават, че температурите ще паднат рязко.

През днешния ден в часовете до обяд времето ще остане предимно облачно. По-късно през деня се очаква облачността да започне да се разкъсва и намалява. Не е изключено на някои места да прехвърчи слаб сняг.

На излизане от къщи имайте предвид, че ще бъде доста ветровито и няма да е лошо да си вземете шапка и шал.

[caption id="attachment_437396" align="alignright" width="300"]Синоптиците алармират, че температурите падат с 20 градуса Синоптиците алармират, че температурите падат с 20 градуса[/caption]

Нахлуването на студен въздух ще продължи със силния вятър от север-североизток по крайбрежието и с умерен в останалите части на страната. Днес минималните температури ще са в диапазон между минус 8 и минус 3 градуса. Максималните пък няма да надвишават минус 3 и 2 градуса.

Синоптиците предупреждават, че по Черноморието ще духа силен вятър, който ще се ориентира от север-североизток и този факт ще създава усещането за още по-студено време. Ще остане предимно облачно, но облаците ще започнат да се разкъсват по-късно през деня. Възможно е да превали слаб сняг. Максималните стойности на температурата на въздуха ще са между минус 2 и 1 градуса.

Предимно облачно ще остане и в планинските райони, където също ще превали слаб сняг. Силният вятър ще увеличи усещането за студ. Синоптиците предупреждават, че по билата на Стара планина, вятърът ще е бурен. На височина 1 200 метра дневните температури няма да надвишат минус 9 градуса, а на 2 000 метра – минус 12 градуса.

За утрешния ден синоптиците ни обещават слънчево време. Вятърът в повечето райони на страната ще започне да отслабва и да се ориентира от северозапад. В източните части на страната вятърът ще остане умерен. Въпреки слънчевите лъчи обаче и през утрешния ден времето ще остане студено с минимални температури около минус 10 градуса. Максималните ще се ориентират между минус 2 и 3 градуса. В четвъртък и петък силният северозападен вятър отново ще вилнее в източните райони, а в останалите части на страната вятърът ще е умерен.

Облачността в четвъртък ще е променлива, а в петък – значителна и на отделни места ще превали сняг.