Издирват таен свидетел на смъртта на Валентина Иванова

Разследването на случая с Валентина Иванова претърпя нов обрат.

До няколко дни се очаква полицейските власти в Бургас да вземат окончателно решение дали да удължат срока за разследването на мистериозната смърт на Валентина Иванова. С мистерията по случая се е заела опитната криминалистка Албена Кръстева. Наблюдаващият случая прокурор Димо Маджаров заяви, че до момента до него не е достигнала информация, която да налага удължаването на срока за разследването.

[caption id="attachment_436830" align="alignright" width="300"]Издирват таен свидетел на смъртта на Валентина Иванова Издирват таен свидетел на смъртта на Валентина Иванова[/caption]

Валентина Иванова изчезна безследно на 15 април 2014 година. За последно тя е била забелязана жива около 30 минути след 23 ч.в района на Морската градина. Близо месец по-късно трупът й бе открит на вълнолома от страна на Морската гара. Той бе в доста напреднала фаза на разложение. Наложи се близките на Валентина Иванова да я разпознаят по дрехите, с които е била облечена, когато е излязла от дома си. След разпознаването бе потвърдено, че това е нейното тяло.

До броени дни Албена Кръстева ще трябва да даде подробен отчет по случая пред наблюдаващия прокурор Димо Маджаров. Ако има някакви съмнения или неизяснени обстоятелства по случая с Валентина Иванова, срокът на разследването ще бъде удължен. Разследването на този случая буди подозрения у широката общественост заради факта, че криминалистите веднага заявиха, че става въпрос за самоубийство.

От прокуратурата обаче бяха категорични, че трябва да бъдат проверени всички обстоятелства и факти по случая. Малко по-късно шефът на бургаската полиция бе уволнен, но така и не стана ясно дали уволнението му има връзка със случая. Бе сменен и екипът, който разследва смъртта на Валентина Иванова. Междувременно по форумите не спират нападките срещу приятеля на Валентина Иванова – Валентин Георгиев, за който е всеизвестен фактът, че е полицай. Прокурорите и колегите му обаче са категорични, че той по никакъв начин не е попречил на разследването, а само е помогнал, пише pik.bg.

Междувременно стана ясно, че полицията издирва таен свидетел на смъртта на Валентина Иванова, пише vsekiden.com.