Стефан Тахов-Даскала не е криминално проявен

Ново убийство разтърси Пловдив.

Късно снощи бе застрелян Стефан Техов-Даскала. 65-годишният мъж се прибирал от работа и както винаги паркирал автомобила си пред жилището. В момента, в който слязъл от колата, той бил посрещнат от куршумите, отнели живота му. Поредното убийство в Града под тепетата се е разиграло в близост до Спортното училище.

[caption id="attachment_436154" align="alignright" width="300"]Стефан Тахов-Даскала не е криминално проявен Стефан Тахов-Даскала не е криминално проявен   Снимка: Блиц       [/caption]

TrafficNews.bg отбелязва, че убийството на Стефан Техов-Даскала е извършено в пространството между блок и кооперация в квартал „Христо Смирненски”. Близки на убития сараф разказват, че е бил много свестен човек. Стефан Техов-Даскала държал най-старото чейндж бюро в центъра на Пловдив и бил собственик на земеделски земи в Северна България. Освен това той имал и заложна къща. Съсед на жертвата го определя като изключително точен човек.

Според първоначалната информация по всяка вероятност става дума за грабеж, тъй като Стефан Техов-Даскала винаги носил оборотни пари в себе си. Откритите следи от разследващите случая сочат, че извършителят на убийството е бил сам. Безжизненото тяло на сарафа е било открито от случаен минувач. Той се обадил на спешния телефон 112 и съобщил, че на бул. „6-ти септември” има труп на мъж. По-късно било установено, че жертвата живее в близост до мястото, на което е извършено убийството.

Справка в Търговския регистър сочи, че Стефан Техов-Даскала, е участвал в две дружества едното, от които еднолично, а в другото е съдружник на адвокат Иван Петров. Като основна дейност на фирмата е вписано търговия и преработка на зърнени продукти. Стефан Техов-Даскала не е криминално проявен.

Екипи на полицейските власти отцепиха района и направиха оглед. Пловдивчани са сериозно притеснени за сигурността си, тъй като това е второто поръчково убийство в града само в рамките на няколко дни. Припомняме, че неотдавна Димитър Стоянов-Лудия, бе разстрелян с куршуми в корема и гърдите. Убийството бе извършено на метри от дома му, пише Блиц. По последни данни Стефан Техов-Даскала, е бил застрелян в главата с пистолет със заглушител. Няма информация да е получавал заплахи за живота си.