Татяна Стоянова е разстреляна заради лични мотиви

Апелативната прокуратура в Града под тепетата обяви мотивите, заради които е била разстреляна Татяна Стоянова.

От там подчертаха, че най-общо казано, мотивите могат да бъдат определени като лични. Това заяви говорителят на Прокуратурата в Пловдив Николай Божилов, предава Информационна агенция „Фокус”. Божилов обаче подчерта, че нито може да се отхвърли категорично, нито пък да се работи основно версията, че разстрела на Татяна Стоянова е свързан със служебните й задължения.

[caption id="attachment_434170" align="alignright" width="300"]Татяна Стоянова е разстреляна заради лични мотиви Татяна Стоянова е разстреляна заради лични мотиви[/caption]

От думите на Божилов стана ясно, че няма данни пиарката да е била заплашвана и допълни, че това ще се установява допълнително в хода на действията по случая. Вече са разпитани съседите на пиарката, които в момента на убийството й, са били в домовете си. Доказано е, че по трупа й има шест куршума – в областта на гърдите и главата.

Този факт е бил установен по време на извършения вторичен оглед на тялото, при който са фотографирани и описани раните от огнестрелното оръжие. Божилов уточни, че това не е било установено при първоначалния оглед, тъй като съгласно правилата на този етап не се позволява събличане на трупа. В заключение той посочи, че без заключение на експертизата, не може да се твърди категорично, че е стреляно отзад, тъй като може да бъде изтълкувано по различни начини.

В студиото на Нова тв, представителят на БСП Димитър Димитров коментира, че с течение на времето Татяна Стоянова се е превърнала във водеща фигура в Община Пазарджик. Именно тя е взимала решения, вместо кмета, коментира Димитров. От репортажа на медията по случая стана ясно, че градоначалникът Тодор Попов наричал пиарката „бижуто на Пазарджик”.

Общински съветници от Пазарджик бяха категорични, че е абсурдно убийството й да е свързано с управлението на града и поясниха, че работата й по никакъв начин не е била свързана с разпределянето на финансови средства. Те определиха Татяна Стоянова като изключително интелигентна личност, пише pik.bg.