Мая Манолова има три големи заема

Червеното острие Мая Манолова е затънала до гуша в кредити.

Оказва се, че народният представител от БСП покрива цели три заема със „скромната” си депутатска заплата от 4 хиляди лева. Кюстендилското издание в. „Вяра” направи обзор на данъчните декларациите на депутатите от този район по ЗПУКИ.

Депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин няма дялове и участия в търговски дружества, сочи декларацията му по ЗПУКИ. Той е подал тази декларация само ден, след като се закле като депутат в 43-то Народно събрание. Народният представител от област Кюстендил не развива търговска дейност, нито пък има задължения към финансови и кредитни институции.

[caption id="attachment_433974" align="alignright" width="300"]Мая Манолова има три големи заема Мая Манолова има три големи заема[/caption]

За разлика от него в декларацията си по ЗПУКИ, Мая Манолова е записала в т.2, че към датата на избирането й за народен представител е била член на УС на училищното настоятелство на Езиковата гимназия „Д-р Петър Берон” в родния й град. Освен това е била и член на УС на ЦРИ (Центъра за регионални инициативи) в Кюстендил.

Червената депутатка е посочила и три кредита. Единият от тях е ипотечен и е към Асет Банк в родния й град в размер на 43 635 евро. Към същата банка Мая Манолова има и потребителски кредит в размер на 17 000 лева. Към ЦКБ има кредити за 48 500 лева. Кюстендилци се дивят как със скромното си депутатско възнаграждение Мая Манолова успява да покрива вноските по всички тези кредити. От декларацията на червеното острие става ясно, че няма акции във фирми, няма участия в търговски дружества и не е била регистрирана като ЕТ (едноличен търговец).

Депутатът от ДПС Александър Методиев, срещу когото Кюстендил въстана с протести е подал още на 27 октомври двете си декларации по ЗПУКИ. В документа е посочено, че при избирането му за депутат се е водил председател на Сдружение „Евророма” – Самоков, на ФК „Спартак” – Самоков, както и на училищното настоятелство на началното училище в града, пише Блиц.