Михаил Миков отмъсти на Мая Манолова за краха на изборите

Червеното острие Мая Манолова „изгоря”.

Мая Манолова понесе поредния тежък удар под кръста. Този път ударът дойде от ръководството на БСП и по-специално от председателя на червените редици – Михаил Миков. Повече от очевидно е, че Мая Манолова започва сериозно да губи позициите си на „Позитано” 20, твърдят добре осведомени източници.

Червената баракуда сериозно точела зъби да оглави или поне да бъде зам.шеф на парламентарната група на БСП в новия парламент. Уви обаче, мечтите й били попарени и се спукали като детски балон.

[caption id="attachment_426177" align="alignright" width="300"]Михаил Миков отмъсти на Мая Манолова за краха на изборите Михаил Миков отмъсти на Мая Манолова за краха на изборите[/caption]

Оказва се, че парламентарната група на БСП в 43-то Народно събрание ще бъде оглавена лично от председателя на партията Михаил Миков. Решението бе взето по време на Националния съвет на БСП. Макар, че Михаил Миков ще има трима заместници, този факт не променя нещата за Мая Манолов в по-добра посока, тъй като тя не е сред тях. Михаил Миков е посочил за свои заместници в парламента Корнелия Нинова, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов. Секретар на парламентарната група на БСП пък ще е Желю Бойчев.

От редиците на партията разкриват, че Мая Манолова се почувствала крайно огорчена от факта, че най-големият й враг в партията Корнелия Нинова е била отличена, докато тя била отрината в девета глуха. Запознати твърдят, че това е отмъщението на Михаил Миков за позорната загуба на Мая Манолова от ГЕРБ в нейни район – Кюстендил. Припомняме, че кандидатът за депутат от редиците на ГЕРБ в Кюстендил успя да спечели повече от 20 000 гласа срещу едва 14 хиляди за Мая Манолова, пише bgnovosti.com.

Повече от очевидно е, че бъдещето, което се очертава пред Мая Манолова в професионален план, не е никак розово. Не е изключено това да е началото на края на политическата кариера на Мая Манолова и мълвата, която се понесе преди време, че ще бъде изритана от БСП да се превърне в действителност в съвсем скоро време.